ImageHandler.ashx111

Mέσα σε ένα trailer – κλουβί στριμωγμένο, αρκετά συνοφρυωμένο και με το σακάκι στον ώμο απεικονίζει τον Αλ. Τσίπρα το  σκίτσο του Τζακ Τσάντγουικ για το site Politico  και πραγματικά προκαλεί αίσθηση.

Στο σκίτσο  το αυτοκίνητο της ΕΕ,  οδηγεί η Μέρκελ και επιβαίνουν ο Φρ. Ολάντ, ο Ντ. Κάμερον, ο Σ. Μισέλ και ο Βλ. Πούτιν το οποίο   σέρνει τον Ελληνα πρωθυπουργό που βρισκεται μέσα στη…. φυλακή του.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος οδηγεί ένα αυτοκίνητο με το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός πασχίζει να αποδράσει, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος μειδιά ειρωνικά και ο Βέλγος πρωθυπουργός μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο κοιτούν με αγωνία προς… το μέλλον, που διαγράφεται δυσοίωνο.

Μπροστά στο αυτοκίνητο υπάρχει  μία πινακίδα στην οποία αναφέρονται τα σοβαρά και μεγάλα  προβλήματα καθώς και  οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κόσμος το 2016,όπως η τρομοκρατία, η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή.

Η θέση που επιφυλάσσει ο Τσάντγουικ στο σκίτσο του για τον Έλληνα πρωθυπουργό,  έχει συζητηθεί πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες,αφού μόνο σημαίνουσα  δεν είναι…

Μόνος ο Αλέξης Τσίπρας , δείχνει να οδηγείται ως «όμηρος» των ισχυρών σε μία από τις πλέον δύσκολες χρονιές για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.