stavrelis00000001-680x365

Είναι όσα  δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σταυρέλης για αυτά που  που απασχολησαν και απασχολούν τον Δήμο Κορινθίων.
ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
-Το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου Κορινθίων στις 30 Νοεμβρίου 2015 ήταν 12.430.000€ και το υπόλοιπο ταμειακό ποσό όλων των νομικών προσώπων του δήμου ήταν 3.918.000€ , ήτοι 16.348.000€, δηλ. ταμειακό υπόλοιπο δήμου και νομικών προσώπων του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων.
Αυτά για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια εδώ και αρκετά χρόνια ανακοινώνουμε τα οικονομικά στοιχεία του δήμου.
Εμείς βλέπετε ότι χωρίς να έχουμε καμία υποχρέωση κάθε μήνα ανακοινώνουμε, δημοσιεύουμε την οικονομική κατάσταση του δήμου και όπως γνωρίζετε είναι από τους καλύτερους δήμους στην Ελλάδα σε οικονομικό τουλάχιστον επίπεδο.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Με αφορμή τις επανειλημμένες δηλώσεις του επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου περί παράνομης σύνθεσης του Διοικ. Συμβουλίου :
Εμείς ανακοινώνουμε προς όλους του Κορίνθιους ότι η εννεαμελής σύνθεση του Ταμείου, στην οποίαν συμμετέχει με δύο εκπροσώπους η παράταξή του, είναι νομιμότατη με έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Η Κόρινθος, ο Δήμος Κορινθίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κάλυπτε γεωγραφική αρμοδιότητα δύο περιοχών με Προεδρικά διατάγματα, Κορίνθου και Άσσου-Λεχαίου. Κατά συνέπεια αναλογούσαν εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Αυτό είναι το θέμα και η ουσία, ότι ήταν δηλ. δύο δήμοι και έγινε ένας.
Εν πάση περιπτώσει, δεν βγήκε κάποια εγκύκλιος ή απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ή κάποιο νέο διάταγμα που να μας λέει να γίνουμε από εννέα μέλη επτά, κάτι το οποίο δεν είναι και το μείζον γιατί εύκολα αλλάζεις σύνθεση, αν πρέπει, με μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου,. Εξάλλου η αποκεντρωμένη διοίκηση της Τρίπολης δεν μας εντέλλει να μειώσουμε τον αριθμό. Έστειλε στα 11 Λιμενικά Ταμεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας και λέει ότι εάν έχουμε τις προϋποθέσεις της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας να προβούμε στις ανάλογες ενέργειες.
Εμείς λέμε ότι δεν τις έχουμε αλλά εν πάση περιπτώσει ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών οδηγίες για τυχόν ενέργειες. Αυτή είναι η σωστή και υπεύθυνη στάση μίας Δημοτικής Αρχής. Σημειωτέον ότι το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι τώρα έχει συνεδριάσει τρεις φορές με νομιμότατες αποφάσεις.
Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας είναι του 2014. Για να κριθούν κάποιες αποφάσεις παράνομες από ένα ¨Όργανο από οποιονδήποτε, θα πρέπει είτε να προσφύγει ένας ενδιαφερόμενος–πολίτης είτε να ανακληθούν από το αρμόδιο Όργανο, που είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Κατά συνέπεια, δηλώνουμε ότι λειτουργούμε νομιμότατα και θα πράξουμε τα δέοντα εάν και εφόσον μας το ζητήσει το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την απάντηση που περιμένουμε σε εύλογο διάστημα που θα κρίνει το Υπουργείο.
Αυτά προς ενημέρωση για να μην λέγονται ανεύθυνα πράγματα στους πολίτες τα οποία δεν ευσταθούν.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΕΠΑΠ ΕΤΟΥΣ 2016

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός έτους 2016 του ΚΕΠΑΠ , ύψους 1.844.000€ με μειοψηφούντες την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, (κάποιοι δήλωσαν «παρών»), με σκοπό να προχωρήσουν τα έργα του Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος. Παρότι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου έχει συγκεκριμένη δράση σε όλα τα μήκη και πλάτη του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων, η μείζων μειοψηφία δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό θεωρώντας ότι ήταν ο ίδιος με τον περυσινό. Ουσιαστικά δεν εγκρίνει τις δαπάνες και τις δράσεις που υποχρεωτικά θα πρέπει να γίνουν από το ΚΕΠΑΠ.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΚΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
Εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΚΕΠΑΠ για την ένταξη του έργου αντικατάστασης του παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου Χιλιομοδίου με την επιχορήγηση 73.000€ από τον Δήμο Κορινθίων προς το ΚΕΠΑΠ, το οποίο έχρηζε διορθώσεων και επισκευών . Γι΄ αυτό θα προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση του από το ΚΕΠΑΠ για να αποκατασταθεί και να πληροί τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου γηπέδου.

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ
Ομόφωνα αρνητική ήταν η απόφαση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναφορικά με την ιχθυοτροφεία της Εταιρείας «Σελόντα». Τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Σοφικού όσο και του Κόρφου ήταν κάθετα αντίθετα, ευθυγραμιζόμενα με το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων το οποίο δεν εγκρίνει επέκταση δραστηριοτήτων ή νέες μονάδες Ιχθυοτροφείων στην συγκεκριμένη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου. Έτσι λοιπόν καταψηφίστηκε το συγκεκριμένο θέμα.

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η έγκριση λειτουργίας παγοδρομίου στον «Φλοίσβο» της Κορίνθου, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 20 Ιανουαρίου, με το ανάλογο αντίτιμο από ιδιωτική Εταιρεία. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την λειτουργία του, κρίνοντας ότι θα είναι κάτι ιδιαίτερο για την πόλη μας, για τους συμπολίτες μας αλλά και για τους επισκέπτες, δίνοντας ένα εορταστικό χρώμα στο κέντρο, προσελκύοντας πολλούς ντόπιους και ξένους.

ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ-ΠΟΔΗΛΑΤΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΞΗΡΙΑ
Εγκρίθηκε η παράταση του έργου της πεζογέφυρας –ποδηλατογέφυρας στο τέλος του Ξηριά, στο τέρμα της Οδού Αδειμάντου. Ολοκληρώθηκαν τα δάπεδα του όμορου κοινόχρηστου χώρου καθώς και οι διαδικασίες του έργου το οποίο είχε σταματήσει λόγω της περιβαλλοντικής μελέτης. Απομένει μόνο η τοποθέτηση της γέφυρας, της οποίας η παραλαβή των σιδηροδοκών έχει γίνει για να ολοκληρωθεί η αποπεράτωσή της στο προσεχές διάστημα. Η πεζογέφυρα έχει σκοπό όχι μόνο να ενώσει το παραλιακό μέτωπο της πόλης από τα Καλάμια μέχρι την Ποσειδωνία αλλά παράλληλα να μας «θυμίζει» την Κορινθιακή τριήρη στην πρόσοψη, έμβλημα διαχρονικό της Κορίνθου.
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
Ολοκληρώθηκε το έργο με την έγκριση του ανακεφαλαιωτικού πίνακα του κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού και εντός των προσεχών ημερών με εντολή του Δημάρχου, η Πολεοδομική Υπηρεσία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα μεταφερθούν και θα στεγαστούν στο ανακαινισμένο κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού. Το κτίριο ολοκληρώθηκε με την έγκριση του ΟΣΕ κατόπιν συνεργασίας του Δημάρχου και του Δήμου Κορινθίων, δίνοντας την δυνατότητα να εγκατασταθούν οι υπηρεσίες του Δήμου λίγο μετά τις γιορτές, διατηρώντας παράλληλα την αρχική φυσιογνωμία του Σταθμού. .

ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΟΛΥΓΕΙΑ
Εγκρίθηκε η παράταση του έργου Αγροτική οδοποιία Σοφικού (πρόσβαση στο παραθαλάσσιο οικισμό του Κιουρκατίου) ποσού 490.000€ από το Πρόγραμμα αγροτική αναγέννηση, η οποία θα ολοκληρωθεί την προσεχή εβδομάδα με την ασφαλτόστρωση του δρόμου, όπου θα φτάσει έως το Κιουρκάτι. Με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετούνται τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της όμορφης αυτής περιοχής.
Δόθηκε παράταση του έργου της ανάπλασης της πλατείας Κότριζα. όπου εντός των προσεχών δέκα ημερών ολοκληρώνεται μια πανέμορφη πλατεία στο κέντρο του Σοφικού, προϋπολογισμού 100.000€. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά ανάπλαση με παρτέρια, φωτιστικά σώματα και τοποθέτηση παραδοσιακού πλακόστρωτου στην επιφάνειά της.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
Εγκρίθηκε η διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Κορινθίων σε συνεργασία με την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2015, στο Δημοτικό Μέγαρο Κορίνθου, ημέρα Δευτέρα από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.

απο το γραφείο τύπου