%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b4%cf%822

Από τον Οκτώβριο του 2016 ξεκινά τη λειτουργία του το «Μουσικό Εργαστήρι Χρόνης Αηδονίδης», το οποίο θα στεγάζεται σε πολιτιστικό κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, σε χώρο που υπήρξε ως το σπίτι του πατέρα του Χρόνη Αηδονίδη, ιερέα Χρήστου, την εποχή που ήταν εφημέριος στον ίδιο Ναό.

Στο «Μουσικό Εργαστήρι Χρόνης Αηδονίδης» θα διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι η επί πολλά χρόνια μαθήτρια και συνεργάτιδά του Νεκταρία Καραντζή, μεταφέροντας την αυθεντική διδασκαλία του για το  παραδοσιακό τραγούδι της Θράκης, της Μ. Ασίας και της Μακεδονίας. Η φοίτηση είναι τριετής και στο τέλος των σπουδών παρέχεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Χρόνη Αηδονίδη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών του, οι σπουδαστές του τμήματος παραδοσιακού τραγουδιού θα έχουν την ευκαιρία να διδάσκονται ερμηνεία παραδοσιακού τραγουδιού, στοιχεία βυζαντινής μουσικής, στοιχεία λαογραφίας και θεωρίας της δυτικής μουσικής.
Θα λειτουργήσει τμήμα ενηλίκων κάθε Πέμπτη και Τμήμα για παιδιά δημοτικού σχολείου κάθε Σάββατο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δίδακτρα, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο της Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου: 210 6820486.
Η πρώτη ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας με το Μουσικό Εργαστήρι Χρόνης Αηδονίδης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:00.

Τέλος η «Μουσική Σχολή του Χρόνη Αηδονίδη», η οποία έως τώρα στεγαζόταν σε χώρο της πόλης της Χαλκίδας, θα λειτουργήσει φέτος υπό νέα διεύθυνση στην Αθήνα στις αρχές του 2017. Στη Μουσική Σχολή θα παρέχεται η δυνατότητα διδασκαλίας όλων των παραδοσιακών οργάνων, από καταξιωμένους δεξιοτέχνες του είδους.

%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%821