Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας εξελέγη μετά από ψηφοφορία των εκλεγμένων, με 11 από τους 21 ψήφους , ο Παναγιώτης Πιτσάκης επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ 2017».

Η εκλογή του αν και  βρέθηκε τρίτος σε εκλόγιμη θέση,  ήταν προϊόν συνεργασίας με δυο από τους υποψηφίους Σωτήρη Σπηλιωτακάρα και Δημήτρη Ραψωματιώτη, που κατέλαβαν την προτελευταία και  τελευταία θέση στην εκλογική διαδικασία.

Αποτέλεσμα που προβλημάτισε αρκετά τους παροικούντες στο Επιμελητήριο  και όχι μόνο… Οι δυο υποψήφιοι που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση Παναγιώτης Λουζιώτης και Σωτήρης  Μουρίκης, έμειναν  εκτός , γεγονός που ξάφνιασε τόσο τους ίδιους όσο και εκείνους που τους στήριξαν στην εκλογική διαδικασία.

Πέρα πάντως από τις συμμαχίες και το αποτέλεσμα, το έχουμε γράψει και άλλη φορά, το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα στο Επιμελητήριο.
Η επόμενη μέρα που  ορίζεται από την επιταγή των καιρών για έμπρακτη συμπαράσταση στον εμπορικό, μεταποιητικό, μεταφορικό, εταιρικό  κόσμο του Νομού,  ο οποίος δοκιμάζεται με την οικονομική κρίση , την πολιτική της κυβέρνησης και των τραπεζών, που λειτουργούν αμείλικτα  για κάθε επαγγελματία ,φέρνοντας τον πολλές φορές σε οικονομικό αδιέξοδο.

Οι υποσχέσεις  έδωσε ο νέος πρόεδρος  κατά την προεκλογική περίοδο είναι καιρός να γίνουν πράξη  και να αποτελέσουν κοινό τόπο για διεκδίκηση , αποτελεσματικότητα  με στόχο ένα Επιμελητήριο –αν και ο ρόλος και η δυναμική του συρρικνώνονται- κοντά στην Κορινθία και τους ανθρώπους της .

Τέλος, είναι λεπτές οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει γιατί η διατήρηση της αυτοδυναμίας του, εξαρτάται από τους συμπράξαντες  και τις συμφωνίες που έχουν γίνει και αν αυτές τηρηθούν. Οι επόμενες μέρες θα δώσουν και κλίμα και αίσθηση για την νέα κατάσταση .