Πλέκουν για να ζεστάνουν τα προσφυγόπουλα

Πλέκουν για να ζεστάνουν τα προσφυγόπουλα

Μια βελόνα και κλωστή στα χέρια γυναικών από όλη την Ελλάδα που πλέκουν ακατάπαυστα, μπορεί να φτιάξει την πιο ζεστή… την πιο μεγάλη αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα που καταφθάνουν στη χώρα μας από τα παγωμένα και «στοιχειωμένα» νερά του Αιγαίου.
Αυτή η κίνηση Αγάπης ξεκίνησε από μια μικρή παρέα γυναικών στη Θεσσαλονίκη και εξαπλώνεται αστραπιαία σε όλη την Ελλάδα, αφού έχει ξεπεράσει τα 1000 μέλη μέσα σε δύο εβδομάδες.
Η πρωτοβουλία Πλέκουμε Αλληλεγγύη  είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε μέσω facebook και στις σκέψεις που καταθέτουν τα μέλη της , γράφουν: «Συγκεντρώνουμε υλικά και μόνο, όχι χρήματα , για πλέξιμο, πλέκουμε κουβερτάκια, σκουφάκια, γαντάκια, για τα παιδιά των προσφύγων που φεύγοντας από την Ειδομένη έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες σε μια αφιλόξενη Ευρώπη.

plekoune_21_n
Στην Ειδομένη λοιπόν…η δημοσιογράφος Ρένα Ακριτίδου βλέποντας εκατοντάδες παιδιά, άλλα …να περιμένουν στην ουρά για να φύγουν προς την γειτονική χώρα , και άλλα… στις σκηνές που έχουν στήσει εκεί οι εθελοντές και οι ΜΚΟ, θέλησε μαζί με φίλες της δημιουργώντας αυτή την ομάδα, να πλέξει γι αυτά (τι και αν δεν ήξεραν τον τρόπο –έμαθαν στο youtube) ζεστά κουβερτάκια, σκουφάκια και γαντάκια.
Τα γεμίζουν με πολλή αγάπη και αισιοδοξία για το μέλλον, αφού ανακατεύουν χρώματα στις κλωστές τους ,πλέκουν λουλούδια, και τα ποτίζουν με αρώματα από τούτη τη φιλόξενη γωνιά της γης.

12143159_10153327930838246_9028518908424882434_n plekoume_98
Η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι μεγάλη ,τα μέλη από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο αυξάνονται συνεχώς, από την Ισπανία, τη Γερμανία την Αυστραλία. Στην παρέα αυτή μπορούν να μπουν όλοι και με αυτό τον τρόπο να μεγαλώσουν εκείνο… που λέγεται Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη, κάνοντας το μια Πανανθρώπινη Αγκαλιά που προστατεύει άλλα και διεκδικεί για τους ταλαιπωρημένους αυτού του κόσμου.