kleistes-autin-tin-wra-amalias-kai-panepistimiou_10.w_l

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των επιστημονικών φορέων της χώρας, των αυτοπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών κατά του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη, 21/1/2016 με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Πανεπιστημίου, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών, στα Προπύλαια.
Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΓΣΕΕ, η οποία συμπαρίσταται στον κλάδο των επιστημόνων και απευθύνει κάλεσμα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Θα ακολουθήσει πορεία προς τον υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Παρών έδωσαν  και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κόρινθου

Παρών έδωσαν και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κόρινθου

Οι εκπρόσωποι των Φορέων που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις τονίζουν ότι το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, είναι αναξιόπιστο, επικίνδυνο, φοροεισπρακτικό και μη βιώσιμο ,ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να διοργανώσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, από μηδενική βάση, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών.
Στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού συμμετέχουν και στηρίζουν οι παρακάτω Φορείς:
Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.