Μια σημαντική τοποθέτηση κάνει η Αντιδήμαρχος και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Καλλίρη επιβεβαιώνοντας έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον της για τους νέους του δήμου Βέλου- Βόχας. Η αντιδήμαρχος τονίζει την ανάγκη επικοινωνίας και διαλόγου με τους νέους ,δεδομένου πως αποτελούν για την ίδια την ελπίδα του τόπου τους και όχι μόνο….

Η τοποθέτησή της.

Για το μέλλον πρέπει να μιλήσουμε αγαπητοί συμπολίτες σε αυτές τις εκλογές,  ειδικά  για τους νέους μας  γιατί αυτοί είναι το μέλλον μας.

Θεωρώ πως είναι χρέος και καθήκον μου στην δυνατότητα που μου δίνεται σε έναν δημόσιο λόγο, που διαθέτω προεκλογικά, να  ανοίξω συζήτηση  για τους νέους , με τους νέους του Δήμου μας.

Είναι ανάγκη να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να εκφραστούν  να μιλήσουν, να προτείνουν για τα θέματα που τους απασχολούν.

Να μιλήσουμε, να τους προσεγγίσουμε με καινούργιους ξεχωριστούς τρόπους.

Πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να δείξουμε Κατανόηση στα «θέλω» τους.

Να συναντηθούμε , όπου αυτοί θέλουν , στη γειτονιά , στα σχολεία, στα στέκια  που προάγεται ο πολιτισμός, στα στάδια που αναδεικνύεται ο αθλητισμός, στους χώρους που διασκεδάζουν. Όπου  αυτοί θέλουν.

Γιατί πρέπει  να γίνουμε κοινωνοί στο  δικό τους όραμα .

Να βρεθούμε απέναντι στον  εαυτό  μας ,  να τον θέσουμε μπροστά από τις ευθύνες μας , γιατί έχουμε υποχρέωση προς  τους συμπολίτες,  μας  που μας τιμούν με την ψήφο τους.

Στρατηγική  και στόχοι , διάθεση για δουλειά απαιτούνται. Ανάμεσα στους  στόχους της  είναι η ενίσχυση της συμμετοχής  των νέων μας ,  σε δράσεις , στον πολιτισμό , τον αθλητισμό, τα  Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πρέπει να επισημάνω  πως είναι ζητούμενο η επαφή των νέων με την Ευρώπη και τον κόσμο. Να μπορούν να αντιλαμβάνονται το παγκόσμιο γίγνεσθαι, τις προκλήσεις που αναδύονται ,αλλά και να αποκομίζουν νέες εμπειρίες και να αποκτούν δεξιότητες.

Οι νέοι δέχονται συναισθηματική και κοινωνική πίεση.

Υπάρχει μια ανταγωνιστική κοινωνία, που εάν κοιτάξουμε γύρω μας, αυτό το κλίμα έχει κάνει την εμφάνιση του ακόμη και στα σχολεία.

Είναι πολύτιμοι  για κάθε κοινωνία και φυσικά για την δική μας.

Είναι ιδεολόγοι, ονειροπόλοι και οραματίζονται έναν καλύτερο κόσμο σύμφωνα με τις δικές τους νεανικές προσδοκίες……

Εμείς τους αφουγκραζόμαστε και προχωρούμε μαζί.

Είναι υποχρέωση μας να  σχεδιάσουμε αλλά και να υλοποιήσουμε προγράμματα τα οποία θα καταρτίζονται  με νέους  ανέργους και εργαζόμενους, που  θα χορηγούν εργασία στον κοινωνικό τομέα και στις κοινωνικές επιχειρήσεις .

Σημαντική προϋπόθεση είναι η συνεργασία σε τοπικό επίπεδο όλων των φορέων όπως Επιχειρήσεις ,Δήμος , Περιφέρεια, Επιμελητήρια, Υπηρεσίες, ώστε να συμμετέχουν και να λειτουργήσουν ένα τόσο σημαντικά αναπτυξιακό σχέδιο.

Πέρα από το εκλογικό αποτέλεσμα εγώ θα είμαι εδώ , για να συμβάλλω σε ότι μπορεί να δώσει προοπτική και ανοικτούς ορίζοντες στη νεολαία μας.

Η ελπίδα που είναι οι νέοι  μας  ας μας ενώσει ,ας κινηθούμε πέρα και μακριά από διχαστικές λογικές,  ας δουλέψουμε για το μέλλον του Δήμου Βέλου –Βόχας, για τους νέους μας  που το αξίζουν και πρέπει να είναι οι Πρωταγωνιστές!

 

Μαρία Καλλίρη

Αντιδήμαρχος

υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος