Με λαμπρότητα και τιμές γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια  σε ολόκληρη τη χώρα. Σε κάθε λιμάνι και λίμνη έγινε ο Καθαγιασμός των Υδάτων με τους πιστούς και τολμηρούς να βουτούν στα νερά για βρουν τον  Τίμιο Σταυρό.

Στο λιμάνι του Πειραιά στον αγιασμό των υδάτων και στην κατάδυση του Τίμιου Σταυρού χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ,Ιερώνυμος και Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Κάλυμνο και παρακολούθησε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού καθώς και στον Καθαγιασμό των Υδάτων.

Στην Κόρινθο το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου, όπου παρίστατο η Τίμια Κάρα του Αγίου Σωφρονίου ,Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων,  που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου,  πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατουντος του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου, παρουσία εκπροσώπων της στρατιωτικής , πολιτειακής ηγεσίας και πλήθος πιστών.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό ,ακολούθησε η τελετή του καθιερωμένου Μέγα Αγιασμού στο Λιμάνι της Κορίνθου όπου καταδύθηκε ο Τίμιος Σταυρός από τον Μητροπολίτη Κορίνθου ενώ πολλοί ήταν αυτοί που βούτηξαν για να τον  ανασύρουν.   Τυχερός στάθηκε ένας κάτοικος των Εξαμιλίων  τον βρήκε και τον παρέδωσε στον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο όπου έλαβε ως ευλογία έναν χρυσό σταυρό.

Και στις άλλες πόλεις της Κορινθίας γιορτάστηκαν τα Αγία Θεοφάνεια με σεμνότητα και λαμπρότητα  όπως το ορίζει η ημέρα και το Μέγα μυστήριο της Βάπτισης του Θεανθρώπου.

Βρισιές και Ξύλο στο Κιάτο για τον Τίμιο Σταυρό

Μοναδική εξαίρεση το Κιάτο όπου η εύρεση και παράδοση του Τίμιου Σταυρού   από το λιμάνι ,αποτέλεσε αιτία για καυγά ,βρισιές και χειροδικίες μεταξύ κάποιων που βούτηξαν για να τον ανασύρουν, προκαλώντας θλίψη και ερωτηματικά στους παρευρισκόμενους και όχι μόνο…. για το πώς αντιλαμβάνονται  κάποιοι την σημαντικότητα της ημέρας.

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»Yhp0fmV4K1Q»]

video Korinthostv.gr