Οι πύρινη λαίλαπα  συνεχίζει  να κατακαίει το Λουτράκι,  ό,τι βρίσκει στο πέρασμα της  το μετατρέπει σε στάχτη,   με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (14.9.2019) πάνω από την πόλη του Λουτρακίου στον περιφερειακό δρόμο. Αμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των δυνάμεών της, όσο και των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης της περιοχής και όχι μόνο….

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες,22 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρου τμ΄ηματος,το ΜΕΤΠΕ,4Ε/Π, 2 Α/Φ και 2 PZL.

Δυστυχώς το σημείο είναι δύσβατο, με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο έχει μεταβεί και ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου καθώς και αυτό του Προφήτη Ηλία, όπου λειτουργεί και το γηροκομείο.