Η ανταλλαγή απόψεων και η διαμόρφωση προτάσεων για την αξιοποίηση και ανάπτυξη της παλαιάς, μετρικής, σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο έως το Δερβένι -που παραχωρήθηκε από τη ΓΑΙΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου, στην Π.Ε. Κορινθίας

Στην τηλεδιάσκεψη, με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Θάνο Βλαστό, μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και  Χάρης Βυτινιώτης, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας.

Στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκε επίσης και η βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, στο πλαίσιο ενός “πράσινου” οικολογικού και αειφορικού σχεδιασμού, στον οποίον θα συμπεριλαμβάνεται η διαμόρφωση δικτύων ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων.

 

Αυτοψία στο έργο ανακατασκευής τμήματος του αρδευτικού έργου στη Μάννα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διενήργησε την Πέμπτη 30 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιοςς Γκιολής.

Το εν λόγω έργο είναι απαραίτητο, λόγω της διαπλάτυνσης του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  Νίκος Λούτας και άλλα υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας, καθώς και ο πρόεδρος του πιο πάνω χωριού Δημήτρης Τζαβέλλας.

.