2402857Άγρια επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, την ώρα που βρίσκονταν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων στο Σύνταγμα. Άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση προπηλάκισαν και χτύπησαν το βουλευτή της ΝΔ, που προσπάθησε να κατευθυνθεί προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά συνέχισαν να του πετούν ξύλα, μπουκάλια τραυματίζοντας τον στο πρόσωπο.

Ακολούθησαν επεισόδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών ενώ  μετέφεραν τον κ. Κουμουτσάκο εντός του Κοινοβουλίου.

koumoutsakosqqΕκείνη την ώρα, κατευθυνόταν προς την πλατεία Συντάγματος και άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος στα σκαλιά της Βουλής αντιλήφθηκε το επεισόδιο. Λόγω των επεισοδίων, η Προεδρική Φρουρά αποχώρησε από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή. Δεν όπλισα εγώ το χέρι των τραμπούκων, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, ως ηθικό αυτουργό της σε βάρος του επίθεσης κατονόμασε τον υπουργό ο κ. Κουμουτσάκος.
Τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο, κατονόμασε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος ως εκείνον που βρισκόταν στο εγγύτερο σημείο του χώρου στον οποίο διαδραματίστηκε ο ξυλοδαρμός του.
Ο κ. Κουμουτσάκος αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής όταν προκλήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΧΑ, Ηλία Παναγιώταρο, να ανακαλέσει τον ισχυρισμό του για ακροδεξιά στοιχεία που συντόνιζαν τα επεισόδια.
«Επειδή ήμουν εκεί, τόσο η φρασεολογία όσο και οι πρακτικές αλλά και το γεγονός ότι δίπλα σε αυτή την ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες ένα λεπτό πριν ήταν μαζί τους ο βουλευτής Γρέγος με κάνουν να το πιστεύω» απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Με μια γενικόλογη δήλωση ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, με ενέπλεξε στην επίθεση εναντίον του. Είναι ψευδές και συκοφαντικό αυτό και επειδή εκλέγομαι από το 2012 και σέβομαι τους πολίτες που με τιμούν, του ζητώ να με αποκαταστήσει άμεσα και να ανακαλέσει» είπε ο βουλευτής της ΧΑ, Α. Γρέγος, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια. Αλλιώς, όπως ανέφερε, θα υποβάλλει μήνυση και θα καταθέσει αγωγή εναντίον του.