16733664-e1466008459190

Μέσα σε μια πολιτική αντιπαράθεση για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά, και εάν καλύπτεται από πολιτική ομπρέλα, αλλά και  στον απόηχο των δηλώσεων της Ολγας Γεροβασίλη – η οποία έκανε λόγο για ένα αίτημα που “κινείται εχθρικά στη χώρα”- χιλιάδες πολίτες έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Τετάρτης, στη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε»

Στο  μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν περισσότερα από 8.000 άτομα όλων των ηλικιών, με Ελληνικές  σημαίες  κάποιες Ευρωπαϊκές , αλλά  και  πανό με συνθήματα ‘οπου  διαδήλωσαν ειρηνικά, χωρίς ομιλητές και κομματικές σημαίες .

Ένα πανό με το σύνθημα «Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε τώρα» που είχαν αναρτήσει το 2012 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο προαύλιο της Βουλής, καθώς και πλακάτ με το σύνθημα «Go Home Tsipras» έκανε περισσότερη αίσθηση, ενώ  από τα  μεγάφωνα, εκτός από συνθήματα, ακούγονται ακούστηκαν προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μικρή ήταν και η παρουσία των εν ενεργεία  πολιτικών ,ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης και  ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι.

Το παρών  ακόμη εδωσαν ο Θάνος Τζήμερος, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Βασίλης Καπερνάρος και η Ζέτα Μακρή.

Ένταση στη συγκέντρωση δημιούργησε  η «εισβολή» ενός νεαρού που δήλωσε αναρχικός και θέλησε να κάψει την σημαία της Ε.Ε. που κρατούσε. Οι συγκεντρωμένοι τον απώθησαν και έτσι το επεισόδιο δεν έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις ..

Συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» έγινε και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον Λευκό Πύργο.
Οι συγκεντρωμένοι μεταξύ άλλων ανέφεραν από τα ηχεία «Ζητάμε μείωση της κρατικής σπατάλης, ζητάμε άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας, ζητάμε δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων, άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις αυταπάτες των ανεύθυνων κυβερνώντων, λέμε όχι στο διχασμό και στη δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί η θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη».