Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην κοινή γνώμη, τους εκπροσώπους του νομικού και  πολιτικού κόσμου.

Η δολοφονική επίθεση έγινε στο γραφείο του ποινικολόγου στις 19:10 το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό Ασκληπιού 154 στην Αθήνα.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη  των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες  ο ίδιος ο άτυχος ποινικολόγος άνοιξε την πόρτα σε δύο άνδρες που χτύπησαν το κουδούνι προσποιούμενοι τους πελάτες.

Ο Μ. Ζαφειρόπουλος τους υποδέχθηκε μαζί με έναν συνεργάτη του και αφού κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων, ζήτησαν να μείνουν μόνοι με τον 52χρονο ποινικολόγο.
Λίγη ώρα, αφού αποχώρησε ο συνεργάτης του, ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι δράστες είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ τον δικηγόρο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ωστόσο ο συνεργάτης του Μ. Ζαφειρόπουλου δεν μπορούσε να προσδιορίσει από που ήταν η καταγωγή τους. Ο ίδιος πάντως έχει δει τα πρόσωπα τους.
Το θύμα βρέθηκε από τους αστυνομικούς πυροβολημένος στο κεφάλι και στην κοιλιά, πεσμένος πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων.
Οι δράστες διέφυγαν ανενόχλητοι και ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.
Στον τόπο του εγκλήματος έσπευσαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής , η Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και ιατροδικαστής.
Οι άνδρες των αστυνομικών αρχών εξετάζουν όλες τις κάμερες των που βρίσκονται στην Ασκληπιού και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκειμένου να διαπιστώσουν το πώς έφτασαν και το πώς διέφυγαν οι δράστες.
Στο σημείο της δολοφονίας έφτασαν οι συγγενείς  του θύματος, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Η δικηγορική δράση του  52χρονου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν πλούσια , καθώς   είχε ασχοληθεί με σειρά σημαντικών ποινικών υποθέσεων, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power.

Το 2010 ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου και πατέρας 2 παιδιών, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης υπήρξε δήμαρχος Χαλανδρίου.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του πολιτικού κόσμου ενώ την θλίψη τους εξέφρασαν  ο προέδρος της Δημοκρατίας ,ο πρωθυπουργός οι  αρχηγοί των κομμάτων , ο πρόεδρος της βουλής κ.α.

Σοκαρισμένος είναι ο νομικός κόσμος και προς ένδειξη διαμαρτυρίας,  οι δικηγόροι θα απέχουν των καθηκόντων τους από αύριο Παρασκευή , μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών:

«Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων».