Δεκέμβρης, ο μήνας που διανύουμε, ο πιο ξεχωριστός μήνας του χρόνου. Οι καμπάνες θα σημάνουν και πάλι χαρούμενα για να μας αναγγείλουν το μεγάλο γεγονός της Χριστιανοσύνης, αυτό της ενανθρωπήσεως του Ιησού Χριστού, του Σωτήρα και Θεού μας. Να που η ταπεινή Ιερουσαλήμ δέχεται το Θείο Βρέφος, τον Υιό του Θεού.

Να που το θαύμα της σωτηρίας έγινε, ο Πανάγαθος και Παντοδύναμος Δημιουργός του κόσμου θέλησε να σώσει τα παιδιά του από τα βάσανα και την αμαρτία, φέρνοντας το φως και τη χαρά.

Με τον ερχομό του Θεανθρώπου διαλύθηκαν τα σκοτάδια, ζεστάθηκαν οι ψυχές, μαλάκωσαν οι σκληρές και άπονες καρδιές.

Αυτός ο Υιός, έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μάθουν και να διδαχτούν τις πιο τρανές αλήθειες.

Με τον ερχομό του μπόρεσε να ξεπλύνει τις αμαρτίες, να χαρίσει την ελπίδα σε αυτούς που πονούν, σε αυτούς που είναι απελπισμένοι.

Ο Ίδιος έγινε ζωντανό παράδειγμα Αυταπάρνησης και Θυσίας, γιατί η Αγάπη του προς το δημιούργημά του, τον Άνθρωπο, ήταν μεγάλη.

Αυτές οι μέρες είναι γεμάτες από την Αγάπη που έδωσε απλόχερα ο Θεός της Αγάπης  με την Γέννηση  του, την οποία  Τιμούμε  και Γιορτάζουμε.

Κοινωνούμε και την Αλήθεια Του.

Αυτό το Θείο Βρέφος στην αγκαλιά της Μεγάλης Μάνας του κόσμου, της Παναγίας μας, για μια ακόμη φορά μας καλεί να σβήσουμε όλα τα άσχημα και δυσάρεστα συναισθήματα της ζωής μας και να Αναγεννηθούμε.

Μαζί του, ας  γίνουμε πιο Ταπεινοί, πιο Ανθρώπινοι, πιο Ελεήμονες.

Αυτή τη Νύχτα, της 25ης Δεκεμβρίου, αυτή τη Νύχτα που ήταν γεμάτη Θαύματα, μια γλυκιά θαλπωρή, μια παράξενη ζεστασιά τυλίγει κάθε γωνιά της γης και κάνει όλους εμάς να αισθανόμαστε διαφορετικά.

Είναι και εκείνο το Υπέρλαμπρο Άστρο που Φωτίζει τις καρδιές μας,  μαζί με τις γλυκές Ψαλμωδίες και τους υπέροχους Ύμνους γεμίζουν τα πάντα…. με μια μοναδική Γλύκα και Ευλογία.

Ελάτε όλοι Μαζί και φέτος,  να υποδεχτούμε τον Μεγάλο Βασιλιά, το Σωτήρα της Ανθρωπότητας.

Ελάτε όλοι Μαζί να περπατήσουμε στη Βηθλεέμ, να μπούμε στην Αγία Φάτνη  να προσκυνήσουμε τον Μεσσία και να αναφωνήσουμε «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία«.

Ελάτε να ζήσουμε και εμείς Ταπεινά, Απλά, με οδηγό τις Αξίες που δεν βρίσκονται στα πλούτη, στις θέσεις, αλλά μόνο μέσα στην Ψυχή μας, την Αγνή και Άδολη ψυχή.

Ελάτε να καθαρίσουμε τις καρδιές από τις αμαρτίες,  για να έρθει να Γεννηθεί μέσα σε αυτές , ο Θεός της Αγάπης, να Ενώσουμε τα χέρια και να Αγαπηθούμε, Όμορφα, Αγνά , να γονατίσουμε μπροστά Του, προσφέροντας, αντί Σμύρνα, Χρυσό, Λιβάνι, την Αγάπη μας και την Πίστη μας.

Καλά Χριστούγεννα….!!!!

Μακάρι το  Υπέρλαμπρο Άστρο των Χριστουγέννων να φέρει σε Ολους μας Υγεία ,Ειρήνη, Ευτυχία.