Φταίνε αυτοί , φταίνε και οι  άλλοι … αλλά ποτέ οι υπεύθυνοι και στην προκειμένη περίπτωση οι διοικούντες την Διώρυγα της Κορίνθου.

Αμ έλα, που δεν έφταιγε η βροχή   των προηγούμενων ημερών που κατέπεσαν τα πρανή  της σήμερα, έχει βρέξει πολύ περισσότερο στο παρελθόν.

Έλα που φταίει  η αδιαφορία όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση της Διώρυγας, η κεντρική εξουσία, η εταιρεία, οι δημοτικές αρχές που τα τελευταία χρόνια είναι ανύπαρκτες χωρίς να ενδιαφέρονται για ενα τόσο σημαντικό σημείο αναφοράς της ιστορίας μας..

Η απαξίωση του ενός από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μνημεία  και συγχρόνως τόσο ωφέλιμο σήμερα , αφού συμβάλει στην ανάπτυξη της  ναυτιλίας  καθώς και στον  τουρισμό αποτελεί ντροπή!

Τι θα περίμενε κανείς, έτσι εγκαταλειμμένη  και αποδυναμωμένη που είναι χρόνια τώρα… χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης από τις αποδεκατισμένες  και ανύπαρκτες πλέον τεχνικές υπηρεσίες , να καταρρεύσει οποιαδήποτε στιγμή, αφού ο χρόνος είναι αμείλικτος.

Οι συνέπειες  βαριές, αφού  θα  παραμείνει κλειστή, κανείς δεν ξέρει για πόσο… αλλά και για να γίνουμε ρεζίλι ακόμη μια φορά σε όλο τον κόσμο.

Βέβαια  μετά και από αυτή την κατάσταση και επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή, προχωρούν σε εργασίες καθαρισμού.

Π.Η

φωτο:korinthostv.gr