Προγραμματικές δηλώσεις σε άδεια έδρανα στη Βουλή

Προγραμματικές δηλώσεις σε άδεια έδρανα στη Βουλή

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να ζεσταθούν τα έδρανα της βουλής  και πάγωσαν τα «έρημα»…

Όπου και να έστρεφες  το βλέμμα  σου έβλεπες στην σημερινή ολομέλεια κενά έδρανα, βουλευτές που περιμέναν να έρθει η σειρά τους να μιλήσουν, και πολύ λιγότερους  πρόθυμους  να τους ακούσουν,  άδειες  υπουργικές θέσεις .

Αν ήταν θέατρο θα έπρεπε μετά από την σημερινή μέρα ,να «ρίξει» αυλαία.

Οι υπουργοί άτονα και διεκπεραιωτικά  ανέβαιναν  στο βήμα, αναφέρονταν τον σχεδιασμό της αρμοδιότητας τους και  οι βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Ολομέλειας   ασκούσαν  κριτική  και υπερασπίζονταν  τα του κόμματός τους .

Από τις 11 το πρωί μιλούν… μιλούν  και ακούνε σχεδόν μόνοι τους τον εαυτό τους .

Γεγονός που σχολιάστηκε από την  Ντόρα Μπακογιάννη όταν κατέβηκε  από το βήμα, τελειώνοντας την ομιλία της, είπε με σαρκαστική, αλλά και πικρή, διάθεση… «ευχαριστώ κύριοι συνάδελφοι για τα δυνατά χειροκροτήματα», καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην Ολομέλεια ελάχιστοι βουλευτές, μετρημένοι υπουργοί και μόλις δυο κομματικοί  συνάδελφοί της.

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»amamfQpQvGA»]

Η ελπίδα για να δει κανείς μια γεμάτη και  ζωντανή βουλή είναι την Τετάρτη από  το απόγευμα  και μετά ,όπου αναμένεται τελικά να μαζευτούν όλοι ,αφού τότε θα  υπάρξει πεδίο δόξης…. λαμπρό, με  κόντρες και  φώτα στραμμένα  επάνω τους ….για μια ακόμη παράσταση….