Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου ανοίγει και φέτος την πόρτα του στο κοινό την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, στις 20.00 μμ , υλοποιώντας  το πρόγραμμα «Ανοιχτές θύρες» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και στα πλαίσια της Παγκόσμιας μέρας Αστεροειδών 2017, λόγω της συμμετοχής του στο πρόγραμμα NELIOTA.

Έτσι το ενδιαφερόμενο κοινό θα έχει την δυνατότητα  να ξεναγηθεί στους χώρους του και να μάθει για την λειτουργία του τηλεσκοπίου ενώ στον προαύλιο χώρο του αστεροσκοπείου θα υπάρχουν τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης για να ταξιδέψουν το κοινό στα αμυδρά ουράνια σώματα του έναστρου ουρανού.

Να σημειωθεί πως το Αστεροσκοπέιο Κρυονερίου, με το τηλεσκόπιο του 1.2 μέτρων, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα NELIOTA,το οποίο   ανιχνεύει λάμψεις φωτός που προκαλούνται από μετεωροειδείς που χτυπούν την επιφάνεια της Σελήνης, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που αναπτύχθηκε στα πλαίσια σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Το NELIOTA είναι το πρώτο σύστημα που μπορεί να εκτιμήσει τη θερμοκρασία αυτών των λάμψεων πρόσκρουσης.