fx2513_b.limghandler

Μια υπέροχη συνταγή από τη Σινασό της Καππαδοκίας διαβάσαμε στο Mikrasiatis.gr, και θέλαμε να επιχειρήσετε και εσείς να γευτείτε τόσο την γεύση αλλά και μεταφερθείτε στην Καππαδοκία μέσα από τις πληροφορίες που σας δίνονται για την νοικοκυρά που την ετοίμασε.

Συνταγή της κας Ανίκας Βασιλάκη Τεπέρογλου από τη Σινασό της Καππαδοκίας, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Σινασίτικη Φωνή ΑΦ 65.

Το φαγητό αυτό στη Σινασό το έψηναν σε πήλινο γκιουβέτσι στο ταντούρι.

Υλικά

1 μπούτι ή μία σπάλα αρνιού γάλακτος

1/2 γιαούρτι στραγγιστό

1 ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο

3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

κόκκινο γλυκό πιπέρι

αλάτι, πιπέρι

πίτες

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια μαζί με το κόκκαλο.Αφαιρούμε το λίπος και βάζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε βούτυρο ή λάδι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κοκκινίσει. Ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασί, αλατοπίπερο και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει ελάχιστη σάλτσα.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το πολτοποιημένο σκόρδο. Αδειάζουμε το κρέας στην πιατέλα, το περιχύνουμε με το γιαούρτι και το πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι. Σερβίρεται με ζεστές πίτες. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουμάκι.