9caa2793658f3cc387f216157300b1ce_L

Τι θα χρειαστώ

Για την κρέπα

250 γρ αλεύρι

50 γρ ζάχαρη

3 αυγά

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1 & 1/2 κουπα γάλα φρέσκο

βούτυρο

Για την κρέμα μπουγάτσας

50 γρ. Βούτυρο

1 λίτρο γάλα

150 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό

150 γρ. Ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

2 βανίλιες σε σκόνη

άχνη

κανέλλα

Πως το φτιάχνω

Για το φύλλο κρέπας:

Παίρνουμε ένα μπολ σχετικά βαθύ. Τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι .

Ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα ανάδευσης  μέχρι να γίνει το μίγμα μας χυλός.

Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο  και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε μια κουταλίτσα του γλυκού βούτυρο. Οταν αυτό αρχίσει να λιώνει το απλώνουμε με μια χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας σε όλο το τηγάνι.

Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο τηγάνι χρησιμοποιώντας μία κουτάλα της σούπας. Για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια κάνουμε μια γρήγορη κυκλική κίνηση με το τηγάνι .

Όταν η κρέπα αρχίσει να στεγνώνει τότε με μία σπάτουλα την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και απο την άλλη πλευρά.

Έτσι συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες κρέπες μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

Για την κρέμα:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.

Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Γεμίζουμε τις κρέπες με την κρέμα και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.

Δείτε βήμα βήμα τον τρόπο σερβιρίσματος (VIDEO)

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»V_faEJNfe84″]

mamastv.gr