Με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων να αντιδρά με πανελλαδική απεργία, ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου που είναι και η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας είναι 11:00 το πρωί με 18:00 το απόγευμα.

Ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως  τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων και το προτεινόμενο ωράριο για την ανωτέρω Κυριακή είναι  11:00 –  15:00.

Είναι γνωστό πως οι χειμερινές εκπτώσεις άρχισαν την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα  λήξουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.

Στα ανοικτά καταστήματα αντιδρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων με πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή.

Στην ανακοίνωση της μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Στις 14 Γενάρη, για μια ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες. Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από 3 συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη. Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω!»