ΚΕΕΛΠΝΟ

ΚΕΕΛΠΝΟ

Να τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες υγιεινής συστήνει το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από το περιστατικό της σοβαρής παρατεταμένης γαστρεντερίτιδας σε 79χρονο Ολλανδό τουρίστα, ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Κω.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν φόβοι για κρούσμα χολέρας.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του ο ασθενής, νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Αθήνα.

Μετά τον αρχικό αρνητικό εργαστηριακό ελέγχο, πραγματοποιούνται περαιτέρω εξετάσεις για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταδοτικής λοιμώδους γαστρεντερίτιδας, απειλητικής για τη δημόσια υγεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Το Κέντρο, βρίσκεται σε αναμονή του τελικού μικροβιολογικού αποτελέσματος του ασθενούς και , συστήνει, όπως και σε όλες τις λοιμώδεις διάρροιες, την προσεκτική εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής σχετικά με την κατανάλωση νερού και τροφών, καθώς και την προσεκτική υγιεινή των χεριών σε όλες τις περιπτώσεις.
Κλιμάκιο από επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται από το πρωί στην Κω για διερευνήσουν και να ανιχνεύσουν σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές πιθανά άλλα περιστατικά