«Αναχώρησε» την Κυριακή 21 Ιουλίου ο ταπεινός μακαριστός Γέρων Νεκτάριος Μαρμαρινός  στα 98 του χρόνια.

Όλοι όσοι τον γνωρίζαμε νιώσαμε πόνο για αυτή του την «αναχώρηση», αφού ήταν ο Πνευματικός Πατέρας αυτού του τόπου. Ταπεινός Ιερομόναχος, καταφύγιο των ψυχών των Κορινθίων και όχι μόνο…..

Πρόσφερε, 74 χρόνια Αγάπης προς κάθε άνθρωπο γνωστό η άγνωστο, άοκνης προσπάθειας για τον λόγο του Χριστού μας, απλός λιτός, προσηνής, με τον θείο λόγο του να αγγίζει πάντα την καρδιά.

Η σορός του Γέροντα έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Κυριακής,ενώ η Εξόδιος Ακολουθία του Επίτιμου Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπλης Κορίνθου, θα τελεσθεί, μετά από επιθυμία του όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου σήμερα Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ..

Η Ιερατική Διαδρομή του.

Ο π. Νεκτάριος γεννήθηκε το 1921 στην Αίγινα. Ήλθε μαθητής στην Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου και έκτοτε παρέμεινε στην πόλη του Αποστόλου Παύλου μέχρι της εκδημίας του. Το έτος 1943 χειροτονήθηκε Διάκονος εις τον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνοικισμού Κορίνθου, στον οποίο και υπηρέτησε ως Εφημέριος από την 15η-11-1947 έως και την 27η-9-2002 ότε και συνταξιοδοτήθηκε. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το έτος 1945 στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου υπό του τότε Μητροπολίτου Κορινθίας κυρού Μιχαήλ του Κωνσταντινίδου. Εχρημάτισε Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κατά τα έτη 1945-1946, 1948-1949, 1951-2018 ότε και παρετήθηκε, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως παραμένων έως της εκδημίας του. Την 15η-8-1949 έγινε Αρχιμανδρίτης και Πνευματικός. Υπήρξε ο Κτίτορας και ισόβιος Πνευματικός, αφού έως το τέλος της ζωής του ήταν ακμαίος και στο σώμα και στο πνεύμα και στην νόηση, της Γυναικείας Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου στα Γεράνεια όρη, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, περιοδεύων στα χωριά και τις πόλεις, για 6 περίπου δεκαετίες, Κατηχητής και Κυκλάρχης Μελέτης Αγίας Γραφής, Πνευματικός χιλιάδων πιστών, άκρως ελεήμων και φιλάνθρωπος. Τιμήθηκε επανειλημμένως υπό των Δημάρχων των Κορινθίων για την προσφορά του και ιδιαιτέρως στον «Συνοικισμό» Κορίνθου και στους εκεί εγκατεστημένους «πρόσφυγες» αλλά και από τη Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον μεγαλόσταυρο εξαιρέτων πράξεων επί Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος μακαριστού Χριστοδούλου.

foto: hlektra.gr