euro_espa-1024x768
Η κυβέρνηση, μετά τα ταμειακά διαθέσιμα των Νοσοκομείων και του ΟΑΕΔ,  και στον απόηχο της δήλωσης Ρέγκλινγκ ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα «γίνεται για άλλη μια φορά οριακή»,  ζήτησε χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ και από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.

Την περασμένη Πέμπτη  σύμφωνα με το Nooz.gr,εστάλη έγγραφο προς τα Νοσοκομεία της χώρας, καλώντας τα να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τη Μ. Δευτέρα ακολούθησε παρόμοιο έγγραφο προς τον ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας η κυβέρνηση ζήτησε και από τη Βουλή να μεταφέρει τα αποθεματικά της στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έδωσε την έγκριση, επισημαίνοντας ότι, αν αυτό είχε γίνει από πέρυσι, το Ταμείο της Βουλής θα είχε ενισχυθεί με 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί να υλοποιήσει αντίστοιχο αίτημα.

Η Βουλή θα μεταφέρει σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας 67 εκ. ευρώ και θα κρατήσει στα ταμεία της 10 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει, αναφορικά με τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, ότι η διοίκηση του Οργανισμού αναμένεται να αποφασίσει σε έκτακτη συνεδρίασή τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.