Παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Στην Αθήνα θα κατέβουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, την Τρίτη το απόγευμα, 3 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενοι στη ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συλλαλητήριο οργανώνεται από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων των Γιάννη Παναγή και Χρήστου Γκόντια, με τη συμμετοχή, και άλλων οργανώσεων, που αυτή την ώρα απευθύνουν κάλεσμα στα μέλη τους.
.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πελοπόννησο
Οι αγρότες της Πελοποννήσου βγήκαν χθες στους δρόμους. Συγκεκριμένα, αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορείες σε Σπάρτη, Καλαμάτα και Τρίπολη, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα φορολογικά μέτρα.
Στη Σπάρτη, οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, μπλόκαραν την είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και παρέμειναν στο προαύλιο του Διοικητηρίου για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Στην Καλαμάτα, αγρότες από τη Δυτική Μεσσηνία, με τρακτέρ κυρίως όμως με αγροτικά αυτοκίνητα, έφτασαν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και κατευθύνθηκαν στο Διοικητήριο, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τα νέα φορολογικά μέτρα.
Στην Τρίπολη, μικρή ομάδα αγροτών, με επικεφαλής τον πρόεδρο του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αρκαδίας, Θανάση Τσιοτίνα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου.
Ο κ. Τσιοτίνας, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι πρέπει οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να έχουν διαφορετική μεταχείριση και πρόσθεσε, ότι τα σημεία αιχμής στα οποία δεν μπορούν να συμφωνήσουν με το υπουργείο, είναι η φορολογία και τα ασφάλιστρα του ΟΓΑ.
Ανέφερε ακόμη ότι σήμερα δεν συμφέρει να καλλιεργεί κανένας και επισήμανε χαρακτηριστικά για τα μήλα «ΠΟΠ Πιλαφά» ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα κοπούν περίπου τρεις χιλιάδες δέντρα στην περιοχή.
Θέλουμε, τόνισε, «οι αποσβέσεις να μην γίνονται την επόμενη χρονιά και φορολογικό συντελεστή στο 13% και από το πρώτο ευρώ για όλους και για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά και για αυτούς οι οποίοι παράγουν και δεν είναι αγρότες».
Τέλος, αντιπροσωπεία των αγροτών της Αρκαδίας, έγινε δεκτή από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, στην οποία επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, για να το προωθήσει στο αρμόδιο υπουργείο.
Συλλαλητήριο στη Λάρισα την Τρίτη 10 Νοεμβρίου
Οι συνεταιρισμοί της Λάρισας, με πρωτοβουλία του Χρήστου Σιδερόπουλου (Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Τρίτης 10 Νοεμβρίου
Στους δρόμους και οι αγρότες της Κρήτης
Tην απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, να μεταβούν στην Αθήνα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες που πήραν μέρος στο χθεσινό Παγκρήτιο συλλαλητήριο των αγροτών που έγινε στο Ηράκλειο για τα νέα φορολογικά μέτρα και την υπερφορολόγησή τους, όπως την χαρακτηρίζουν.
Μετά την απόφασή τους αυτή οι αγρότες αποχώρησαν ειρηνικά από την πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή και τον δυναμισμό στο συλλαλητήριο.
Παράλληλα οι αγρότες της Κρήτης σε ψήφισμά τους διατράνωσαν την αντίθεσή τους «στα μέτρα της πιο ανάλγητης και άδικης φορολόγησης που έχει υποστεί ποτέ ο πιο παραγωγικός κλάδος στην Ελλάδα» όπως τονίζουν.
Επίσης στο ψήφισμα τους σημειώνουν ότι τα «συγκεκριμένα μέτρα τα οποία έχουν υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο η εφαρμογή της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ και η ανακατανομή της νέας ΚΑΠ κυριολεκτικά μας διαλύουν».
Στο ίδιο ψήφισμα τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «σε μία γεωργία και κτηνοτροφία οι οποίες υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη, από την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης του κλάδου, από την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων, από την απώλεια των αγορών, από καιρικές αντιξοότητες και καταστροφικές ζημίες στην φυτική και ζωική παραγωγή τα τελευταία χρόνια, έρχονται να προστεθούν και τα ισοπεδωτικά μέτρα της αύξησης του ΦΠΑ των αγροεφοδίων».
Ακόμη τονίζουν ότι «η αφαίρεση μιας σχετικά μικρής επιστροφής στον Ε.Φ.Κ. πετρελαίου, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, η αύξηση σταδιακά του συντελεστή του φόρου στο 26% και της προκαταβολής του στο 100%. Και μαζί με όλα αυτά συζητείται και ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ».
Επίσης σημειώνουν ότι την «ύστατη στιγμή κάνουμε την πρόταση για έναν ουσιαστικό διάλογο με το υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση ώστε άμεσα να βρεθούν λύσεις, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουμε την εργασία μας και τις δραστηριότητές μας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική ανάταση της χώρας. Ως τότε παραμένουμε μαχητικά στις κινητοποιήσεις μας».
Τι θα κάνουν οι αγρότες της Ροδόπης
Οι νέες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ροδόπη, θα καθοριστούν για τον τόπο και χρόνο, τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα την ερχόμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αγροτικών συλλόγων δήμου Κομοτηνής και δήμου Μαρώνειας Σαπών. Οι εκπρόσωποι των αγροτών ξεκαθαρίζουν στοντ οπικό Τύπο ότι μπλόκα θα υπάρξουν στην Ροδόπη, απλώς μένει να αποφασιστεί πότε θα γίνει αυτό και πού. Σχεδιάζουν για παράδειγμα αποκλεισμό κτιρίων όπως της Περιφέρειας ή της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί όλους τους αγρότες στο Δημαρχείο του Κιάτου

O Αγροτικός Σύλλογος καλεί όλους τους αγρότες μέλη και μη σε γενική συνέλευση την Κυριακή 1-11-15 στο Δημαρχείο του Κιάτου και ώρα 19.00 .
Οι ώρες είναι κρίσιμες για τον αγροτικό κόσμο η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη .
Θα συζητηθούν τα αγροτικά μέτρα και οι επόμενες κινήσεις και μορφές αγώνα.