david-bowie

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στα εκατομμύρια θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο καθώς και στο καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του θρύλου της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Κυριακή, από καρκίνο σε ηλικία 69 ετών, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του, καθώς και ο γιος του.
Κοντά του …τα οικεία του πρόσωπα, τα οποία απηύθυναν παράκληση στα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτική τους ζωή.

Η επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη στο facebook αναφέρει πως ο Ντ. Μπάουι πέθανε μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. «Ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε σήμερα, έχοντας δίπλα του τα μέλη της οικογένειάς του, έπειτα από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους».

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»bsYp9q3QNaQ»]

Το πραγματικό του όνομα ήταν David Robert Jones και γεννήθηκε στο Brixton του νότιου Λονδίνου.
Ο Ντέιβιντ Μπάουι στις 8 Ιανουαρίου είχε κλείσει 69 χρόνια ζωής ενώ ανήμερα των γενεθλίων του είχε κυκλοφορήσει ο δίσκος του «Blackstar», ο οποίος ήταν και ο τελευταίος του.

Ο Μπάουι ήταν τραγουδιστής και παραγωγός, ενώ είχε στο ενεργητικό του αρκετές σημαντικές δουλειές.
Με το Space Oddity, το πρώτο του hit που βγήκε στη δημοσιότητα το 1969 έγινε γνωστός και απέκτησε φανατικό κοινό, που τον ακολούθησε ως το τέλος της ζωής του.

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»cYMCLz5PQVw»]

Ακολούθησε άλλη μια επιτυχία που ήταν πολύ σημαντική στην καριέρα του το 1972 με το άλμπουμ The Rise and Fall of Ziggy Stardust. Στην μεγάλη του πορεία κυκλοφόρησε πολλές και μεγάλες επιτυχίες, ενθαρρύνοντας την ιδέα του ροκ να «ανθίσει» σε παγκόσμιο επίπεδο. Η φήμη του εκτοξεύθυηκε το 1975 όταν έγραψε με τον John Lennon το «Fame».

Έπαιξε σε αρκετές ταινίες στο σινεμά, όπως στο «The Man Who Fell To Earth,» στην ταινία «Basquiat,» στο «The Prestige» και στο «Labyrinth”.
Γνωστός για τις εκκεντρικές του εμφανίσεις και τις μεταμφιέσεις του, ο Μπάουι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σημαντικούς καλλιτέχνες της ροκ σκηνής.
Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του: The Man Who Sold the World, Ziggy Stardust, Modern Love, Rebel, Rebel, Ziggy Stardust, Heroes, Moonage Daydream, Changes και Space Oddity.

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»CvrXkOeu-ss»]