Μια δυνατή υποψηφιότητα για την ¨ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ¨ και τον Δήμο Κορινθίων, είναι ο Αρχιτέκτονας Χρήστος Γρίσπος, με μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ βαθμού.

Ο Χρήστος Γρίσπος γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1953. Κατάγεται από παραδοσιακή, δημοκρατική οικογένεια της Κορίνθου και από πολύ νωρίς βρέθηκε στις επάλξεις των δημοκρατικών αγώνων.

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1977. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 1982 και 1986 με τον Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Κουίνη.

Εξελέγη Νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές 1994 και 1998 με τον Άγγελο Μανωλάκη. Διετέλεσε Αντινομάρχης το 1998 και 1999.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα συνδικαλιστικά θέματα των Ελλήνων φοιτητών της Ιταλίας. Διετέλεσε γραμματέας και πρόεδρος του συλλόγου τεχνικών Κορινθίας. Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού αθλητικού κέντρου Κορίνθου, του Δ.Σ. «ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ», του θεατρικού ομίλου και του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Κορινθίων.

Όσον αφορά την Επιστημονική και πολιτιστική δραστηριότητα, ασχολήθηκε με πολεοδομικές μελέτες της Κορίνθου, της Νεμέας και του Λουτρακίου. Επίσης, ασχολήθηκε με μελέτες ανάπλασης ελεύθερων χώρων, πεζοδρόμων, πλατειών στο νομό (Τσακώνικα, Άγ.Νικόλαος, Εθνικό Στάδιο, Πλ. Λαογραφικού μουσείου, πεζοδρόμηση Ερμού, Πυλαρινού, πλατεία Χιλιομοδίου, Σαρανταπηχιώτικα, Κλένια κ.λ.π.) ως δωρεάν προσφορές.

Έπειτα ασχολήθηκε με τις μελέτες ανάπλασης ελεύθερων χώρων, πλατειών, παραλιών μετά τις πλημμύρες. Διετέλεσε πρόεδρος της Ν.Ε. παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού 1997 και υπήρξε εισηγητής αναπτυξιακού νόμου στην Ν.Ε. (1983 – 1987). Υπήρξε άμεσος συνεργάτης με όλους τους πολιτιστικούς φορείς του νομού, υπεύθυνος λειτουργίας του ανοιχτού Πανεπιστημίου, την Ν.Α. Κορινθίας και υπεύθυνος εισηγητής δημιουργίας του θεάτρου βράχων στα Εξαμίλια, στο στέκι νεολαίας Κορίνθου, του συνεδριακού κέντρου αρχαίας Κορίνθου, της ανάπλασης αρχαίου λιμανιού Λεχαίου και του φωτισμού της Ακροκορίνθου.

Συμμετέχει στο συνδυασμό της Πράσινης Πόλης βλέποντας ότι υπάρχει στασιμότητα επί σειρά ετών, σε όλα τα μεγάλα έργα που θα δώσουν ώθηση και ανάπτυξη στο Δήμο Κορινθίων, συμβάλλοντας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του.