dimarxeio korinthou aftodioikisi.gr

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου του 2015, στις 9.30 π.μ., συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας (Το.Σ.Π.Πα.) του Δήμου Κορινθίων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, προκειμένου να συζητηθούν αλλά και να ληφθούν αποφάσεις, σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας.
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Κορινθίων και Πρόεδρος του Το.Σ.Π.Πα. Αλέξανδρος Πνευματικός αλλά και εκπρόσωποι φορέων-μέλη του Συμβουλίου όπως, οι αιδεσιμότατοι κ.κ. Ιωάννης Δελημπαλτάς και Θεόδωρος Κεραμιδάς από την Μητρόπολη Κορίνθου, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας Υπαστυνόμος κ. Μεγαρίτης, η κ. Ελένη Ταρούση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου, η κ. Μαρία Γεωργακλή και ο κ. Αναστάσιος Μασούρης από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφ. Ενότητας Κορινθίας, ο κ Χριστάρας από την Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας και ο κ. Νικόλαος Γκεζερλής από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων.
Σκοπός του Το.Σ.Π.Πα είναι να αντιμετωπίσει τις αιτίες και να εξετάσει τους κοινωνικούς παράγοντες που οδηγούν κάποιους στην παραβατικότητα, να καταγράψει και να μελετήσει παρόμοιες συμπεριφορές σε τοπικό επίπεδο, να συντονίσει και να εφαρμόσει πρωτοβουλίες από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής και να διοργανώσει σεμινάρια και ημερίδες με στόχο τον περιορισμό της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και της παραβατικής συμπεριφοράς, δημιουργώντας ένα καλύτερο κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες.
Την συνάντηση με τους Φορείς συντόνισε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, όπου στην τοποθέτησή του εστίασε στη πολύπλευρη δράση του Δήμου μας στον Τομέα της Κοινωνικής Προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων πολιτών. Μεταξύ των ζητημάτων που χρήζουν επίλυσης αναφέρθηκαν ειδικότερα, τα προβλήματα διακίνησης ναρκωτικών και παραβατικότητας ορισμένων πολιτών, το φαινόμενο των «επαγγελματιών» επαιτών που χρησιμοποιούν τα μικρά παιδιά αλλά γενικότερα, τονίστηκε ο κίνδυνος που διατρέχουμε όλοι μας, από την αυξανόμενη εγκληματικότητα σε κλοπές και λοιπά αδικήματα.
Επίσης έγινε αναφορά στην καλύτερη εποπτεία και συνεργασία των αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, ως κύριοι φορείς καταστολής της παραβατικότητας, όχι μόνο στη αποτελεσματικότερη αστυνόμευση του Δήμου και της εφαρμογής του νόμου αλλά και της άμεσης παρέμβασής τους σε τομείς, που μπορούν να επιλύσουν ζητήματα όπως είναι αυτά της αυθαίρετης δόμησης, του ελέγχου των καταστημάτων, της καλύτερης ροής των τροχοφόρων, του περιορισμού της παράνομης στάθμευσης καθώς και της εξάλειψης της παραβίασης των πεζοδρόμων από διάφορα τροχοφόρα.
Μέσα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων-μελών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, κρίθηκε ομόφωνα απαραίτητη η στενότερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και καταδείχθηκε η μεγάλη αναγκαιότητα σχεδιασμού κοινών δράσεων των Φορέων.
Τέλος, ορίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα μπορούν να συμβάλλουν στην υλοποίηση στόχων που θα αποβλέπουν πρωτίστως στη συντονισμένη πρόληψη εναντίον της παραβατικότητας. γραφείο τύπου