fitia xasis

Ένα ολοκληρο δάσος από  περίπου 1500 δενδρύλλια χασίς εντόπισαν κι ξερίζωσαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου και του αστυνομικού τμήματος Γκούρας, σε δασώδη περιοχή στο Φενεό Κορινθίας.

Την επιχείρηση που έλαβε χώρα οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Πανόραμα Κορινθίας ένα 31χρονο Αλβανό όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο συμπατριώτη του ο οποίος αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

1776553

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τα στοιχεία που συνέλλεξαν και οργάνωσαν επιχείρηση εξερεύνησης, στη περιοχή του Φενεού Κορινθίας,’οπου και
εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μια φυτεία χασίς από 1.585 δενδρύλλια, ύψους από 1,8 έως 3,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια χασίς.

Οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο, τοποθετώντας περιμετρικά κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή η καλλιέργεια ,ενώ είχαν κατασκευάσει παρατηρητήρια και εποπτεύαν το χώρο ώστε έγκαιρα να μπορούν να αντιληφθούν την ενδεχόμενη παρουσία αστυνομικών, σε περίπτωση ανακάλυψης της καλλιέργειας,.

Η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι τη φυτεία καλλιεργούσαν ο 31χρονος συλληφθείς, από κοινού με τον 23χρονο που αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

1776553Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ συνεχίζονται οι ερευνες  για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου συμπατριώτη του που αναζητείται καθώς και άλλων συνεργών.