06 012 img 5635 2015061214341539251434199111

Φρένο στα περί διενέργειας εκλογών ή δημοψηφίσματος βάζει ο Πρωθυπουργός, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση θα σηκώσει το βάρος του συμβιβασμού με βιώσιμη συμφωνία

Σε χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους συνεργάτες του να ξεχάσουν κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. «Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση», φέρεται να είπε.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «αν υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός η κυβέρνηση θα σηκώσει το βάρος γιατί μόνο της κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας», σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου.

«Αν η Ευρώπη επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία», πρόσθεσε.    thepressproject.gr