Μανιταρόσουπα με φλέικς κολοκύθας 18 Φεβρουαρίου 2015 Αρχίζω «Μανιταρόσουπα με φλέικς κολοκύθας» μας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr και » mazinovel»radioΤάσος Δημογέροντας.Είναι μια οικονομική και νόστιμη συνταγή με Κόστος : 5.5 euro ΥΛΙΚΑ:400 γρ. μανιτάρια200 γρ. κολοκύθα τα 100γρ. κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες και τα άλλα 100 γρ. κομμένα σε κυβάκια.50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα στο multi καρβουδισμένα2 κύβους λαχανικών1 πράσο ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο4 κ.σ ελαιόλαδο1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)2 λίτρα νερό2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο30 γρ κονιάκ1 κ.σ αλεύρι1 κ.γ κόφτο αλάτι½ κ.γ μοσχοκάρυδο¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ:• Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ό,τι μέγεθος σας αρέσει.• Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι το ξερό, το πράσο και τα 100 γρ. κομμένα σε κύβους κολοκύθα για 15 λεπτά.• Στη συνέχεια σκορπίζετε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.• Προσθέτετε τα δυο λίτρα νερό και τους κύβους λαχανικών, ανακατεύετε κι αφήνετε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτετε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.¨Οσο η σούπα μας βράζει σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τις λεπτές φέτες κολοκύθας στος 200 βαθμούς στο γκρίλλ μέχρι να ροδοκοκκίνίσουνε και από τις δύο πλευρές.• Η σούπα είναι έτοιμη μόλις δούμε ότι έχουνε μαλακώσει τα μανιτάρια και τα κυβάκια κολοκύθας.Σβήνετε την σούπα ρίχνοντας το κονιάκ και το βαλσάμικο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την σούπα μας πασπαλίζοντας με τα τριμμένα φουντούκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φλέικς κολοκύθας σε κάθε πιάτο. Share Tweet Share