thai-pizza«Η πίτσα του Σεφ»

dimogerintastasosμας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr
Τάσος Δημογέροντας.
Είναι μια οικονομική και νόστιμη συνταγή!

Υλικά :
Για την ζύμη:
1. 1 πακετο αλεύρι Αλλατίνη
2. 4 ποτήρια του νερού ζεστό νερό
3. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
4. 1 κ.σ ζάχαρη
5. 1 κ.σ αλάτι
6. 2 φακελάκια ξερή μαγιά

Για την σάλτσα :

1. 1 pumaro
2. 2 κ.σ μουστάρδα
3. 1 κ.σ θυμάρι
4. 1 κ.σ ρίγανη
5. 1 κ.σ αλάτι
6. 1κ.σ ζάχαρη
7. 2κ.σ γουόστερ- σως

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού μαζί με την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Στην συνέχεια ανοίγουμε με ένα κουτάλι στην μέση του μπόλ μία (γουβίτσα) και ρίχνουμε μέσα το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να απορροφήσει όλα τα υλικά το αλεύρι.

Μετά ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι που έχει απομείνει μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και να κολλάει λίγο στα χέρια μας. Τέλος σκεπάζουμε την ζύμη μας με ένα βρεγμένο πανί και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 20 λεπτά. ¨Οση ώρα περιμένουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπόλ και το αφήνουμε στην άκρη.

Εφόσον έχει φουσκώσει το ζυμάρι μας παίρνουμε μία ζυγαριά και κάνουμε την ζύμη μας μπαλάκια των 290 γραμμαρίων. Θα μας βγούνε περίπου 6-7 μπαλάκια. ‘Οσα θέλουμε τα ψήνουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο απλώνοντας τις ζύμες μας ομοιόμορφα στο ταψί.

Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς πρώτα στο κάτω μέρος του φούρνου για 10 λεπτά και μετά στο πάνω κάτω για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και απλώνουμε την σάλτσα μας ρίχνοντας από πάνω ότι υλικά και τυριά της επιλογής μας και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά γευστικότατο και η ζύμη μας τραγανή.

Το tips της ημέρας:
1. Τα υπόλοιπα ζυμάρι τα τυλίγουμε ένα -ένα με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά που θέλουμε να φτιάξουμε πίτσα. Το ίδιο και με την σάλτσα την διαιρούμε σε πολυμπάγκς και τα βάζουμε και αυτά στην κατάψυξη.
2. Για να πετύχουμε την ιδανικότερη ζύμη θα πρέπει να προσέχουμε όταν την ανακατεύουμε με τα χέρια να κολλάει στα χέρια μας όχι πολύ όμως ίσα- ίσα να αφήνει λίγη (κόλλα ζύμης ) στα δάχτυλά μας.
Kόστος : 6-7 euro ανάλογα με τα υλικά που θα βάλουμε πίτσα μας.