PANOUSISAMYGD

Την ντροπή του αλλά και την απόφαση του να τελειώνουν τα κέντρα κράτησης εξέφρασε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, που βρέθηκε ύστερα από την ααυτοκτονία ενός πακιστανού μετανάστη το βράδυ της Παρασκευής.
«Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου. Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν. Το είπαμε πριν από τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θέλουμε μόνο λίγες μέρες» δήλωσε .

Στην Αμυγδαλέζα βρέθηκε και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής Β’ Αθηνών, Βασιλική Κατριβάνου είχε κάνει τηλεφωνικό διάβημα στον κ. Πανούση και στον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας να μην ασκηθεί βία.

Η προανάκριση  για το θλιβερό συμβάν ανατέθηκε στην Ασφάλεια Αττικής.

Παράλληλα έγιναν διαβήματα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και πολλαπλές αντιδράσεις για το συγκεκριμένο Κέντρο,τα οποία αναμένεται να εξεταστούν από την κυβέρνηση και σύντομα να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν έξω από την Αστυνομική Ακαδημία και το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα, από την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», τα οποία κρατούν πανό και διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης, όπου χθες τη νύχτα βρέθηκε απαγχονισμένος 28χρονος αλλοδαπός.