Μελένια φιλετάκια κοτόπουλο στον φούρνο με λαχανικά 26 Ιανουαρίου 2015 Αρχίζω Φιλετάκια ζουμερά και τραγανά μας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr και «mazinovel»radio Τάσος Δημογέροντας. Mια οικονομική και πολύ νόστιμη συνταγή!Υλικά:1. 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στα 42. 2 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα3. 3 μεγάλες πιπεριές κομμένες στα 44. 2 μεγάλα κολοκύθια χοντροκομμένα5. 1 μπρόκολο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια6. 2 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές φέτες7. 2,5 κ.σ μέλι8. 3κ.σ μουστάρδα9. Χυμό από 2 πορτοκάλια10. Χυμό από ένα λεμόνι11. 1 κύβο λαχανικών12. Φρέσκια ρίγανη13. Φρέσκο θυμάρι14. Αλάτι15. Πιπέρι Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τα λαχανικά μας με μία κουταλιά μέλι, μία κουταλιά μουστάρδα, τον χυμό από τα πορτοκάλια, τον χυμό από το λεμόνι και τον κύβο λαχανικών (τριμμένο με το χέρι). Εν συνεχεία παίρνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο μέλι και τν υπόλοιπη μουστάρδα μας. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια μας και τα βάζουμε στο ψυγείο μας για μισή ώρα. Βάζουμε σε ένα ταψί 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και απλώνουμε τα λαχανικά μας με ένα 2 ποτήρια νερό και τα μυρωδικά μας. Τα ψήνουμε στο γκρίλ στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ίσα-ίσα να αποκτήσουνε ένα χρυσαφένιο χρώμα. Στην συνέχεια βγάζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο από το ψυγείο μας και τα τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά μας και συνεχίζουμε να ψήνουμε στον φούρνο μας στους 190 βαθμούς στον αέρα πλέον για 45 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά αλλάζουμε και πάλι τον φούρνο μας στο γκρίλ έτσι ώστε να αποκτήσουνε τα φιλετάκια μας την επιθυμιτή κρούστα!!! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα καλή σας όρεξη! Το tip της ημέρας: Τα λαχανικά που έχουν περισσέψει μαζί με τα ζουμάκια τους προσθέτοντας 1 ποτήρι λευκό κρασί τα πολτοποιούμε και ταΤοποθετούμε στην κατάψυξη χρησιμοποιώντας τα την επόμενη φορά που θα θέλουμε να φτιάξουμε μία σούπα λαχανικών η μια μυρωδάτη συνοδευτική σάλτσα λαχανικών η ψητών. Share Tweet Share