40892

tasosorthios-Μια πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα δημιούργησε

-για το mazimagazine.gr ai to «mazinovel» radio

-ο Σεφ μας Τάσος Δημογέροντας.

-Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

-200 γρ φύλ λο κρούστας
-6 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
-8 κρόκους αυγών
-400γρ ηλιέλαιο
-500 γρ ζάχαρη
-3 βανίλιες
-1 κγ μπέικιν πάουντερ
-ξύσμα από 8 πορτοκάλια

-Για το σιρόπι:
-2 ποτήρια νερό
-χυμός 8 πορτοκαλιών
-2 ποτήρια ζάχαρη
-τη φλούδα απο ένα πορτοκάλι
-1/2 ξυλάκι κανέλας

-Εκτέλεση:
-Βήμα 1
-Σε ένα μπόλ τρίβουμε με τα χέρια μας το φύλλο κρούστας μέχρι να -γίνει πούδρα. Εν συνεχεία με έναν τρίφτη τρίβουμε τα πορτοκάλι -ελαφρά! Προσοχή να μην ξύνουμε τα πορτοκάλια με δύναμη διότι -θέλουμε μόνο το ξύσμα από την φλούδα τους και όχι το λευκό του -πορτοκαλιού διότι κινδυνεύει στην συνέχεια να πικρίσει το γλυκό μας.
 Βήμα 2
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε την ζάχαρη , το ηλιέλαιο, τους κρόκους, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας στην μεσαία σκάλα του μίξερ μας ή του μπλέντερ χειρός.
Βήμα 3
Χτυπάμε τα απράδια από τα αυγά που εχουμε κρατήσει στο μίξερ μας στην μεσαία σκάλα μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Προσοχή η επιτυχία της μαρέγκας μας εξαρτάται από τα σκεύοε πος θα χτυπήσουμε τα αυγά να είναι στεγνό τελείως και να μην έχει πέσει στα ασπράδια μας κρόκος από τα αυγά.
Βήμα 4
Αναμειγνύουμε στο μπόλ με το φύλλο κρούστας με το ξύσμα τα χτυπημένα υλικά μας με απαλές κυκλικές κινήσεις και στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα ανακατεύοντας από πάνω προς τα κάτω εγκλώβίζοντας με αυτόν τν τρόπο τον αέρα του γλυκού μας που παίζει σημαντικό ρόλο στο σωστό ψήσιμο του γλυκού μας. Ψήνουμε το γλυκό μας στο αέρα στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Το σιρόπι μας θα πρέπει να είναι κρύο και μόλις βγεί το γλυκό να σιροπιάσουμε αμέσως.