1cc2

tasosorthios  «Ρεβιθάδα του Τάσου»

  μια παραδοσιακή εύκολη και οικονομική συνταγή μαγείρεψε    για   το mazimagazine.gr και το «Μazinovel»radio

 ο Σεφ Τάσος Δημογέροντας .
 Υλικά
 500 γρ. ρεβίθια
 3-4 φέτες μπεϊκον κομμένες σε κυβάκια ψιλά
 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
 3 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. κόλιαντρο σε κόκκους, σπασμένους
 1 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανου
 3-4 κ.σ. χυμός λεμονιού
 1 κύβο knorr βοδινο
 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
 ½ φλ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι, πιπέρι

 Παρασκευή
 Πλένουμε τα ρεβίθια και τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό για μια    νύχτα. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε σκέτο νερό  μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σοτάρουμε σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3-4′ και προσθέτουμε το σκόρδο, το μπεϊκον και τα μυρωδικά. Σοτάρουμε για 3′ ακόμα και προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και νερό σκεπάζοντας τα ρεβίθια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το νερό τους και να μαλακώσουν τελείως. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι, αφήνουμε 5′ ακόμα και σερβίρουμε.