drastes1

Αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.
Δύο ένοπλοι ντυμένοι στα μαύρα εισέβαλαν κρατώντας Καλάσνικοφ και εκτοξευτήρα ρουκετών και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 12 ανθρώπους.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ο διευθυντής του περιοδικού και 3 ακόμη διακεκριμένοι σκιτσογράφοι, 8 συνολικά εργαζόμενοι, ένας καλεσμένος στα γραφεία και τρεις αστυνομικοί. Για την ακρίβεια, οι τρομοκράτες σκότωσαν 10 άτομα μέσα στα γραφεία, και δύο ακόμη αστυνομικούς με τους οποίους διασταύρωσαν πυρά βγαίνοντας από το κτίριο.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, 10 είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες, οι τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του γαλλικού Τύπου.

Σε ύψιστο συναγερμό, στο επίπεδο «συναγερμός για επίθεση», κηρύχθηκε η περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία της κυβέρνησης. Για την ακρίβεια η κυβέρνηση ενεργοποίησε σχέδιο κατά της κρίσης στο τμήμα της αντιτρομοκρατίας και όλη η διοίκηση βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Στο παρελθόν, το περιοδικό είχε δημοσιεύσει σατυρικά σκίτσα του Μωάμεθ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
Δείτε ακόμα: Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών στο Παρίσι