93d91da258e067c05898be7bd49ad885 XLΣυνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή και τους συμπολίτες μας. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και το έργο του Ξηριά το οποίο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα του τρέχοντος έτους.
Όμως από το συνολικό ύψος των 13.100.000 € του προϋπολογισμού του, μόλις το ποσό των 50.000€ είχε δεσμευθεί για εφέτος, με αποτέλεσμα οι εργασίες να σταματήσουν λόγω της μη επαρκούς χρηματοδότησης.
Γι΄ αυτό το λόγο ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. Νίκο Ταγαρά, ο οποίος εν συνεχεία με τις παρεμβάσεις του στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, έθεσε τις βάσεις για την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Αλέξανδρος Πνευματικός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον συντοπίτη μας αρμόδιο Υπουργό για την καταλυτική παρέμβασή του σε κυβερνητικό επίπεδο και δήλωσε, ότι εάν δεν υπάρχουν παρόμοια προβλήματα αλλά απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, οι εργασίες όπως διαβεβαίωσε ο εργολάβος, θα τελειώσουν σε τέσσερεις μήνες.
Ήδη, δήλωσε, «ετοιμάζουμε τις άδειες που απαιτούνται καθώς και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές μελέτες για την κατασκευή του έργου δηλ. στην διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Γεωργίου Παπανδρέου, στην επονομαζόμενη «Γέφυρα του Ξηριά».
Υπογράμμισε ότι «η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε και ενέταξε επιπλέον έργα στο έργο του Ξηριά, τα οποία δεν υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό του».
Όλες αυτές οι ενέργειες, καθιστούν το συνολικό αυτό έργο πιο άρτιο και περισσότερο ασφαλές, ιδιαίτερα στα σημεία που γειτνιάζουν με το σχολικά συγκροτήματα του 2ου δημοτικού σχολείου, των νηπιαγωγείων της πόλης και του ειδικού δημοτικού σχολείου.
Αναλυτικότερα τα έργα που θα εκτελεστούν, θα ξεκινούν από τις γραμμές της σιδηροδρομικής γέφυρας μέχρι και την Γεωργίου Παπανδρέου καθώς επίσης και το τμήμα από την Κροκιδά (θα εγκιβωτισθεί και αυτό) έως την Στεφάνου.
Ο Δήμαρχος τόνισε, ότι «οι καθυστερήσεις του έργου, οφείλονται σε κάποιους οι οποίοι προτάσσοντας τη δικής τους κομματική και πολιτική ταυτότητα, θέλουν να αποκρύψουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων που είχαν την διακυβέρνηση της Χώρας από το 2006, τότε που ξεκίνησε το έργο, έως σήμερα. Δεν φρόντισαν οι ίδιοι να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί το έργο σε 1,5 χρόνο όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί».
Ορισμένοι τουναντίον, τόνισε ο Δήμαρχος, «προσπαθούν να ρίξουν τις κυβερνητικές ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, λες και το έργο ήταν του Δήμου Κορινθίων ».
«Εμείς απο την πλευρά μας», είπε ο Αλέξανδρος Πνευματικός, «είμαστε υπερήφανοι για τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει. Η υπάρχουσα αλληλογραφία αποδεικνύει την πίεση που ασκήσαμε ως Δημοτική Αρχή, στους αρμόδιους φορείς για την γρήγορη υλοποίηση του παραπάνω έργου».
Απο εκεί και πέρα, είπε, «αντί να έρθουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερωθούν για την πορεία και εξέλιξη του έργου, προτιμούν να λέει ο καθένας ότι θέλει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παραφωνίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης».
Υπογράμμισε ότι «τόσο η σημερινή δημοτική Αρχή όσο και η προηγούμενη, έχουν βάλει τη σφραγίδα τους για να υλοποιηθεί το έργο του Ξηριά, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε ποτέ εντός των διοικητικών ορίων της πόλης της Κορίνθου, συνολικού προϋπολογισμού 72.000.000 €».
Γραφειο τυπου