Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση  που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 29/9 στην περιοχή Ροζενά στο Δερβένι στον δήμο Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης στην Κορινθία ,στη θέση Ψιλή Ράχη. Το μέτωπο έχει φτάσει τα 10 χιλιόμετρα .

Στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 255 πυροσβέστες, με 81 οχήματα και 9 ομάδες πεζοπόρων,4 βυτιοφόρα και άλλα 4 μηχανήματα έργου υποστηρίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Νωρίτερα εντός της ημέρας 19 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 13 αεροσκάφη, έκαναν ρίψεις νερού, ωστόσο σταδιακά αποσύρθηκαν  καθώς πέφτει το φως της ημέρας.

Η πυροσβεστική ενημέρωσε πως  έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά στην καμπίνα ενός πυροσβεστικού οχήματος. 

Να σημειωθεί πως στην περιοχή  πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι εντάθηκαν κιόλας, σ’ όλη την παραλιακή Αχαΐα, Κορινθία, Λακωνία και παραλιακή Αρκαδία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η περιοχή είναι δύσβατη με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη  προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Βασίλη Κικίλια, αργά το απόγευμα όπου αποφασίστηκε να υπάρξει  μέγιστη κινητοποίηση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Τρεις φορές ήχησε το 112.

Στις περίπου 17.25 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους πολίτες της περιοχής των Ροζενών να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Όμως, μόλις ένα λεπτό μετά ακολούθησε νέο μήνυμα (17.26 ώρα), το οποίο ενημέρωνε τους πολίτες στην περιοχή Πύργος Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τούτη την ώρα η σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου.

Είναι πού δύσκολη η νύχτα αυτή .Όλοι οι κάτοικοι της Κορινθίας αγωνιούν για την έκβαση της φωτιάς και την καταστροφή που θα αφήσει αυτή στο πέρασμά της.