46-2--5-thumb-large

Μήνυμα προς στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα για την στέρηση του δικαιώματος της αξιοπρεπούς παροχής υγείας σε μια 65χρονη καρκινοπαθή, στέλνει η επιχειρηματίας και πρώην Αντινομάρχης Κορινθίας Άννα Κοντονή η οποία βίωσε την ταλαιπωρία μιας προσωπικής της φίλης.

kontoniτης Αννας Κοντονή

«Αγαπητοί μου φίλοι,
θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία απογοητευτική εμπειρία.
Εχθές μίλησα με μια πολύ αγαπημένη φίλη μου, της οποίας την ζωή παρακολουθώ εδώ και δεκάδες χρόνια. Έχουμε παράλληλους βίους και γι’ αυτό την γνωρίζω πολύ καλά.
Όλες αυτές τις δεκαετίες προσπαθούσε να εργάζεται ασφαλισμένη, για να εξασφαλίσει την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη και την σύνταξή της, με πόσες όσες εργασιακές υποχωρήσεις.
Κάποια στιγμή τα κατάφερε και συνταξιοδοτήθηκε. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.
Πριν από 3 χρόνια, χειρουργήθηκε από καρκίνο. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται συνεχή παρακολούθηση ανά εξάμηνο και ορισμένες άλλες εξετάσεις ανά έτος.
Έφτασε ο καιρός και στα πλαίσια των ιατρικών εξετάσεων που απαιτούνται ζητήθηκαν και ορισμένες γυναικολογικές εξετάσεις.
Επισκέφτηκε τον γυναικολόγο της, του ΠΕΔΥ, για το αναγκαίο παραπεμπτικό. Προς έκπληξή της έτυχε της απάντησης: «λυπάμαι πολύ κυρία, αλλά περάσατε το 65ο έτος και δεν μπορώ να γράψω τις εξετάσεις».
Η μία μόνο εξέταση στοιχίζει 160€. Η συγκεκριμένη φίλη, που στην θέση της είναι χιλιάδες Ελληνίδες, είδε μέσα σε 3 χρόνια, την σύνταξή της να μειώνεται κατά 30% και την περίθαλψη, που τόσο πάσχιζε γι’ αυτή όλη της την ζωή, δεν την εξασφάλισε!
Της ζητείται να καταβάλει το 30% από όση σύνταξη λαμβάνει σήμερα, εάν θέλει να ελέγξει την πορεία της υγείας της ,όπως επιβάλλεται.
Αυτό το μήνυμα παρακαλώ να κοινοποιηθεί στον κύριο Πρωθυπουργό, στον κύριο Υπουργό Υγείας και στην κυρία Παπακώστα.
Με ποιό δικαίωμα στερούν αναφαίρετα και καλοπληρωμένα δικαιώματά σε άτομα που δεν τους χαρίστηκε το οτιδήποτε.
Μια ζωή χρυσοπλήρωναν το ΙΚΑ και σήμερα δεν έχουν την αναγκαία περίθαλψη.
Με ποιό δικαίωμα λοιδορούν τους πολίτες προβάλλοντας την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και από την άλλη ψιθυρίζουν «μετά τα 65 καλή ψυχή, είσαι αναλώσιμος;» Πόσο ηθικό μπορεί να είναι αυτό;
Αγαπώ την πατρίδα μας. Αγαπώ και σέβομαι τους συμπολίτες μου. Λυπάμαι αφάνταστα για αυτούς που την κυβερνάνε, που οι περισσότεροι, δυστυχώς, δεν έχουν να επιδείξουν ένσημα από εργασία ούτε 5 ετών.
Θα ήθελα μία απάντηση στα παραπάνω από την κυρία Παπακώστα ως γυναίκα, και θα πρότεινα στις επόμενες εκλογές πέραν των από τον Νόμο προβλεπόμενων δικαιολογητικών για συμμετοχή στο εκλέγεσθαι (π.χ. ποινικό μητρώο κλπ )να απαιτείται η υποβολή βιβλιαρίου ενσήμων τουλάχιστον 5 ετών εργασίας».