OMOSP PELOP EMPOROI 0Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, οι εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΕΣΕΕ.

Αναδείχθηκε πρώτη δύναμη η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με επικεφαλής τον κ. Παγώνη Βασίλη και στο νέο 17μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, εκλέχθηκαν οι παρακάτω υποψήφιοι:

1. Παγώνης Βασίλειος
2. Γεωργανές Παναγιώτης
3. Γεώργαρης Βασίλειος
4. Γιατράκος Σταύρος
5. Ευαγγελίου Ευάγγελος
6. Παϊβανάς Γεώργιος
7. Πασιόπουλος Κων/νος
8. Παυλίδης Ηλίας
9. Σπαθής Σταύρος
10. Χρόνης Σταύρος 11. Ρώρος Γεώργιος
12. Βαγενάς Γεώργιος
13. Καλοθέου Αντώνιος
14. Κολλιόπουλος Νικόλαος
15. Μαραγκός Γεώργιος
16. Σπυρόπουλος Σπυρίδων 17. Γρηγορόπουλος Σταύρος
Το ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων ανήλθε στο 95%. Η προσέλευση των Αντιπροσώπων μας από όλη την Πελοπόννησο και την ευρύτερη περιοχή, ήταν ιδιαίτερα αθρόα. Έδωσαν με σαφήνεια το στίγμα της στήριξης στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και στην ενότητα που πρεσβεύει ο πλειοψηφήσας συνδυασμός. Μπορεί να έγινε μία απόπειρα διάσπασης, αλλά τελικά κρίθηκε αποτυχημένη, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια για να διατηρηθούν σταθερά τα σημεία της ενότητας στους κόλπους της ΟΕΣΠ & ΝΕ. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ήταν και εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση σε μέγεθος, δυναμική και παρουσία στα τεκταινόμενα του κλάδου.

«Ο αγώνας συνεχίζεται και είναι πιο έντονος και διεκδικητικός, για την εξασφάλιση καλύτερης μεταχείρισης των συναδέλφων, μέσω της ουσιαστικής στήριξης των Εμπορικών Συλλόγων – Μελών μας», επεσήμανε ο κ. Παγώνης εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους – εμπόρους, οι οποίοι, παρά το πλήθος των προβλημάτων από την οικονομική αλλά και ψυχική κόπωση που αντιμετωπίζουν, προσήλθαν στις κάλπες να ψηφίσουν, ενδυναμώνοντας τη νέα διοίκηση στο δύσκολο έργο και στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της.

Εν συνεχεία, ο κ. Παγώνης δήλωσε ότι ο αγώνας γίνεται:
• για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα
• για την επίλυση των μεγάλων και κρίσιμων προβλημάτων των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία
• για τη μείωση της εξοντωτικής υπερφολόγησης
• για μια βιώσιμη λύση που αφορά σε «κόκκινα» δάνεια, ιδίως τα ειδικού χαρακτήρα δάνεια με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ (ΕΤΕΑΝ) καθώς και στα δάνεια των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων περιοχών, τα οποία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την Πελοπόννησο και Νοτιοδυτική Ελλάδα.
• για θέσπιση σωστών κανόνων λειτουργίας της αγοράς προς όφελος των καταναλωτών και των μικρομεσαίων εμπόρων.

Η νέα διοίκηση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα για άμεση ολοκλήρωση των ζωτικής σημασίας αναπτυξιακών έργων στα πλαίσια της διοικητικής περιφέρειας της Ομοσπονδίας μας (οδικούς άξονες, σιδηροδρομικούς άξονες κλπ) καθώς και στην απορρόφηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού κονδυλίων από το νέο πακέτο ΣΕΣ 2014-2020.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Εκ της Ομοσπονδίας