ydrometra

Αξιότιμοι κύριοι,
ως Σύλλογος με το υπ. αριθ. 12616 / 21 – 7 – 2014 έγγραφό μας που κατατέθηκε στην αρμόδια Υπηρεσία Ύδρευσης του δήμου μας, ζητούσαμε διευκρινήσεις και προτείναμε λύσεις σχετικά με την απουσία υδρομέτρων από ορισμένες οικίες του δήμου Βέλου –Βόχας. Ειδικότερα:
– Να μας ενημερώσει γραπτώς η Υπηρεσία σας για τον αριθμό των σπιτιών που δεν έχουν ή δεν λειτουργούν υδρόμετρα. Πόσες αριθμητικά είναι οι περιπτώσεις αυτές και πώς κατανέμονται ανά δημοτική ή τοπική κοινότητα.
– Υπάρχει πρόθεση ή πρόβλεψη ο δήμος μας να προχωρήσει στην αντικατάσταση των χαλασμένων υδρομέτρων και στην εγκατάσταση νέων εκεί όπου δεν υπάρχουν;
Έκτοτε, ουδεμία απάντηση λάβαμε.
Επανερχόμαστε δια του παρόντος εγγράφου μας διότι εκτιμούμε ότι το θέμα είναι σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης τόσο για τον ίδιο το δήμο μας και την οικονομική του κατάσταση, αλλά περισσότερο για να διαφυλάσσεται η ισορροπία, η ισονομία και η ίση μεταχείριση – αντιμετώπιση όλων των δημοτών ανεξαιρέτως και αδιακρίτως.
Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2014 να υπάρχουν οικίες που δεν έχουν υδρόμετρα ή που έχουν και δεν λειτουργούν. Δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι να ωφελούνται με την ανοχή ή την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών.
Αιτούμαστε :
1. Να συζητηθεί το θέμα αυτό σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου και να παρθεί σχετική απόφαση.
2. Να μας απαντήσουν γραπτώς στο έγγραφό μας οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας, στις οποίες και απευθύνεται το παρόν έγγραφο.
3. Να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας σε επιτόπιο έλεγχο των συνδέσεων – παροχών νερού που πραγματοποίησε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ σε οικίες – παραπήγματα ROMA στη θέση «Κυρά Βρύση» της δημοτικής κοινότητος του Ζευγολατιού στα πλαίσια της κατασκευής του νέου αύλακα.
Καμία εταιρεία και κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να αντικαθιστά το δήμο και τις υπηρεσίες αυτού.

Αναμένοντας τις ενέργειές και τις απαντήσεις σας.

Με τιμή,
Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σχοινοχωρίτης Κωνσταντίνος