DSC07443Μεταφέρουν εντός των ημερών ίσως και σήμερα 1500 τόνους σκουπίδια στην Κορινθία. Η απόφαση πάρθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη με θέμα τα απορρίμματα της Τρίπολης που για μέρες τώρα βρίσκονται στους δρόμους. Ο δήμαρχος της Καλαμάτας κ. Νίκας σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση ανέφερε πως δίνει ο ΦΟΣΔΑ την αρμοδιότητα να μεταφέρει ο δήμος Τρίπολης 1500 τόνους σκουπιδιών, που βρίσκονται στους δρόμους του Δήμου Τρίπολης, στην Κορινθία και συγκεκριμένα στο Πράσινο σημείο .Οι πληροφορίες θέλουν τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου να εγκρίνει την απόφαση και έτσι να οδεύσουν για την Κορινθία 1500 τόνοι σκουπίδια.
Όπως αναφέρεται στο Kalhmera arcadia.gr ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, σε δηλώσεις του προανήγγειλε ως προσωρινή λύση για να καθαρίσει ο Δήμος του ότι Πέμπτη ή Παρασκευή θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις, αφού ο ΦΟΔΣΑ έχει δώσει το «οκ» και αναμένεται η τελική έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ξεκινήσει η αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης και η μεταφορά τους σε περιοχή της Κορινθίας.
Βέβαια δεν είπε τίποτα για την περιοχή που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια του Δήμου Τρίπολης και το μόνο ότι θα πάνε σε πράσινο σημείο, νόμιμο και με λιγότερο κόστος από σήμερα.
Μήπως να μας πει κάτι γι αυτό ο Δήμαρχος Κορίνθιων που είναι και μελος του ΦΟΔΣΑ.

Πως αν και πως αντέδρασε σε μια τετοια απόφαση;
Να μάθουμε από επίσημα χείλη ποιο είναι το πράσινο σημείο;
Πως και  ποιο τρόπο θα εναποτεθούν οι 1500 τόνοι σκουπίδια της Τρίπολης  και θα είναι μονο αυτοί;
Ο ίδιος συναίνεσε σε αυτή την απόφαση ;

Εγινε η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας  χαβούζα της Πελοποννήσου;
{youtube}7DMs8hVHYpg{/youtube}