Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα στην  Κεντροαριστερά με χαρακτηριστικό την μεγάλη συμμετοχή πολιτών σε αυτή την διαδικασία.

Η προτίμηση στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά καταγράφηκε με μεγάλη διαφορά αφού στα 552 από τα 874 τμήματα  έλαβε ποσοστό (44.92%)

Δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης (27,06%)με τρίτο τον Γιώργο Καμίνη (12,07%).

Ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης (7,3%) ο Γιάννης Μανιάτης (3,7%), ο Γιάννης Ραγκούσης (2,2%), ο Κώστας Γάτσιος (1,3%),ο Απόστολος Πόντας (0,4%), και ο Δημήτρης Τζιώτης (0,2%)

Οι πιθανότητες να καταφέρει να εξασφαλίσει τη νίκη από τον πρώτο γύρο είναι μικρές οπότε όπως όλα δείχνουν πως Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκης θα είναι οι μονομάχοι στις 19 Νοεμβρίου.

Πάντως η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία (έφτασαν τις 210.000) αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες για να μπουν γερά θεμέλια για την ανανέωση της παράταξης όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι υποψήφιοι πρόεδροι.

Ενδεικτική ήταν και η δήλωση του προέδρου της επιτροπής Νίκου Αλιβιζάτου , που έκανε λόγω για μεγάλη επιτυχία άσχετα με τον νικητή σημειώνοντας πως το σημερινό ήταν η καλύτερη απάντηση σε εκείνους που ειρωνεύονταν την διαδικασία.