E26747EB379517901F4137EAB7A41806

Tην άρση της ασυλίας αποφάσισε με ονομαστική ψηφοφορία η Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής κκ. Ν.Μιχαλολιάκου, Χρ.Παππά και Ιω.Λαγού που διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην Βουλή.
Συνολικά ψήφισαν 224 βουλευτές
Όσον αφορά τον κ.Μιχαλολιάκο: 223 ψήφισαν υπέρ, 1 «παρών» (του Νίκου Νικολόπουλου).
Όσον αφορά τον κ.Παππά: 223 ψήφισαν υπέρ, 1 «παρών»(του Νίκου Νικολόπουλου).
Όσον αφορά τον κ.Λαγό: 223 ψήφισαν υπέρ, 1 «παρων»(του Νίκου Νικολόπουλου).
Η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής δε συμμετείχε στην ψηφοφορία καθώς είχε αποχωρήσει σύσσωμη νωρίτερα. Επίσης και οι ΑΝΕΛ δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία θεωρώντας ότι έχει περάσει το τρίμηνο που ορίζει ο νόμος για να τεθεί σε ψηφοφορία η άρση ασυλίας.
Υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής βαρύνονται με συμπληρωματικές κατηγορίες για το θέμα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Οι Ν. Μιχαλολιάκος και Γ. Λαγός κατηγορούνται συμπληρωματικά για παράνομη οπλοκατοχή και ο Χρ.Παππάς για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή παράνομου αρχείου.
Νωρίτερα, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής και οι άλλοι δύο εκ των ηγετικών στελεχών μεταφέρθηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Κοινοβούλιο σε συνθήκες ιδιαίτερης ασφαλείας, ενώ ο κομματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής διοργάνωσε συγκέντρωση μελών και οπαδών της από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα.
Και οι τρεις βουλευτές πήραν το λόγο και πραγματοποίησαν ομιλίες σε πολύ έντονο ύφος κάνοντας λόγο για πολιτικές διώξεις, ενώ εξαπέλυσαν ύβρεις, απειλές και καταγγελίες κατά της κυβέρνησης.