aithousa-anamonis-limani-syros-5

Όταν οι ομάδες , η αυτοδιοίκηση, οι φορείς ,οι πολίτες συνεργάζονται  χωρίς εγωισμούς  με κύριο γνώμονα την καλύτερη ποιότητα μετακίνησης  των ανθρώπων ιδιαίτερα , εκείνων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, τότε δημιουργούν παγκόσμιες πρωτοτυπίες όπως αυτή στην Σύρο.      

Στη Σύρο και στο λιμάνι της Ερμούπολης μετά από  πρόταση του δημοσιογράφου –ερευνητή Παναγιώτη Κουλουμπή, δημιούργησαν χώρο αναμονής ευπαθών ομάδων και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση, καθώς  και ευκαιρία για προβληματισμό σχετικά με την ουσία της διακυβέρνησης ενός τόπου και των πολιτών του.

Το ρεπορτάζ είναι από το cyclades24.gr

 

aithousa-anamonis-limani-syros-1

Εγκαινιάστηκε η αίθουσα αναμονής ευπαθών ομάδων «ΗΠΙΟΝΗ»

Οι ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας απέκτησαν επιτέλους έναν δικό τους χώρο, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται από τις καιρικές συνθήκες και την αναμονή προτού ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής.

Μια Παγκόσμια πρωτοτυπία στο λιμάνι της Ερμούπολης που θα δώσει »ανάσες» στις ευπαθείς ομάδες οι οποίοι προτίθεται να ταξιδέψουν, που αντί να βρίσκονται στις ουρές… των υπόστεγων, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, θα βρίσκονται σε μέσα σε λίγα αλλά πλήρως εξοπλισμένα τετραγωνικά μέτρα.

Μία πρωτότυπη ιδέα του φίλου Παναγιώτη Κουλουμπή πήρε σάρκα και οστά χάρη στις ενέργειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και δημιούργησε την αίθουσα αναμονής  ευπαθών ομάδων »ΗΠΙΟΝΗ», από τη σύζυγο του Ασκληπιού.

Ενα πρωτοποριακό έργο το οποίο για πρώτη φορά λειτουργεί σε λιμάνι της χώρας και έχει ως αποδέκτη τις ευπαθείς ομάδες του νησιού, αλλά και των επισκεπτών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και συγκινητικό οι πολίτες αυτού του νησιού να μοιράζονται τις ιδέες τους με την αυτοδιοίκηση πόσο μάλιστα όταν υλοποιούνται φέροντας πολλά οφέλη, όπως η ιδέα του Παναγιώτη.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν απο το Σεβασμιώτο κ. Δωρόθεο Β’ παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου -Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, κ. Κοσμά , δημοτικών συμβούλων, μελών του Λιμενικού ταμείου και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του, να προβλέψει τη δημιουργία αίθουσας αναμονής ασθενών συνανθρώπων μας στο λιμάνι της Σύρου, ώστε να μη συνωστίζονται, αναμένοντας το πλοίο.

Η αίθουσα, θα ανοίγει δύο ώρες πριν την άφιξη του πλοίου και η διαχείριση της  λειτουργίας της έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο του επιβατικού σταθμού τον κ. Ζαρμπώνη στο 22810 76371.

Τέλος να σημειωθεί οτι το μέλος του Λιμενικού ταμείου, κ. Γιώργος Κανάκης δώρισε δύο πίνακές προκειμένου να κοσμήσουν τον νέο σταθμό αναμονής των ευπαθών ομάδων.

aithousa-anamonis-limani-syros-6

aithousa-anamonis-limani-syros-7

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»-87s2xp9uRk»]

video:logotypos.gr

aithousa-anamonis-limani-syros-10