image.ashxxx

Πέντε άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που προωθούσε σε χώρες της Ευρώπης μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης με ενδιάμεσο διαμετακομιστικό κέντρο την Ελλάδα, συνέλαβε η αστυνομία το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης στα Εξαμίλια Κορινθίας.

Πρόκειται για έναν ομογενή από την Αλβανία, έναν Αλβανό υπήκοο και τρεις ημεδαπούς, ηλικίας από 34 έως 62 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύστημα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι αρχές είχαν πληροφορία για την ύπαρξη κυκλώματος που εισάγει στη χώρα ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινεί με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης. Μετά από πολυήμερες έρευνες, εντοπίστηκε στα Εξαμίλια μία αποθήκη, η οποία όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη και την επανασυσκευασία των ναρκωτικών.

Τα ναρκωτικά τοποθετούνταν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο δάπεδο του θαλάμου-ψυγείου, η μετασκευή του οποίου γινόταν στην συγκεκριμένη αποθήκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συσκευασίες της κάνναβης είχαν επικαλυφθεί με κόκκινο πιπέρι για να είναι δύσκολη η ανίχνευση τους από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Η ποσότητα της ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκε φτάνει τα 458,4 κιλά ενώ κατασχέθηκε και το ποσό των 3.070 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος.