dfhsgs

Την έξοδο από την  Ευρωπαϊκή Ένωση επέλεξε η πλειοψηφία των Βρετανών που προσήλθαν στις κάλπες για το  δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας τους σε αυτή. Το Brexit επικράτησε με ποσοστό 51,9%, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα, και φέρνει πλέον τη Βρετανία αντιμέτωπη με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για την ίδια, όσο και για την Ευρώπη.

Ιστορική  αποδεικνύεται  η σημερινή μέρα, τόσο για το μέλλον της Αγγλίας, όσο και για την Ενωμένη Ευρώπη, αφού θα σειστούν τα  θεμέλια της ηπείρου.

Από το 1957, όταν υπογράφτηκε από έξι χώρες η συμφωνία της Ρώμης για μία Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και μέχρι σήμερα, 5κανένα κράτος μέλος από τα 28 που πλέον συμμετέχουν δεν έχει φύγει.

Πλέον η έξοδος κράτους από την ΕΕ είναι γεγονός και αναμένεται να προκαλέσει πολιτική αστάθεια και αύξηση του λαϊκισμού σε μια Ευρώπη που δίνει μάχη με οικονομικά προβλήματα.

Μένει να αποδειχθεί αν η σημερινή ιστορική μέρα θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοδόμημα. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα εξελιχτούν εκλογές Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία και οι εξελίξεις αναμένεται να επηρεάσουν  τα εκλογικά αποτελέσματα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν μια δύσκολη νύχτα και τους περιμένουν σίγουρα ακόμη πιο δύσκολες μέρες. Θα πρέπει να αποφασίσουν πιο δρόμο θα επιλέξουν και με πιο τρόπο η Ευρώπη θα καταφέρει να βγει ενωμένη μετά το Brexit.

To Brexit θα οδηγήσει  σε μια περίοδο σοβαρών πολιτικών αναταράξεων στην Ευρώπη αλλά και στη Βρετανία και  αρχής γενομένης με την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον από το αξίωμα του πρωθυπουργού. Ο βρετανός πρωθυπουργός στην ανακοινωσή του ανέφερε πως το Λονδίνο χρειάζεται «νέα ηγεσία» και δίνοντας ως ορίζοντα τον Οκτώβριο -μέχρι τότε, θα μείνει στη διακυβέρνηση της χώρας. «Ρωτήσαμε το λαό, και η βούλησή του θα γίνει σεβαστή» τόνισε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενότητας της Βρετανίας.