melas-panagiotis-eurokinissi-660 0

ΘΕΜΑ: «Μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται στους ασθενείς της Κορίνθου που αντιμετωπίζουν Ογκολογικά και Αιματολογικά προβλήματα»
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι την 22-11-2013, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου, ο οποίος είναι Παθολόγος–Αιματολόγος-Ογκολόγος, προέβαινε σε θεραπείες καρκινοπαθών ασθενών και ασθενών με κακοήθη νοσήματα του αιμοποιητικού συστήματος, με αποτέλεσμα, εκατοντάδες ασθενείς να έχουν τύχει των θεραπειών αυτών. Έτσι, οι ασθενείς δεν αναγκάζονταν να μεταβαίνουν σε Νοσοκομεία της Αθήνας και να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω της μετακίνησής τους, αλλά και επιπλέον οικονομικό κόστος.
Δυστυχώς, από 22-11-2013, απαγορεύτηκε από το Διοικητή του Νοσοκομείου η χρήση χώρου του Νοσοκομείου για τις ως άνω θεραπείες, με αιτιολογία την ανησυχία του νοσηλευτικού προσωπικού, για ενδεχόμενη βλάβη της υγείας τους, λόγω της διεξαγωγής των χημειοθεραπειών.
Η χορήγηση των χημειοθεραπειών γινόταν από το νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς την απαραίτητη προστασία, δηλαδή χωρίς τη χρήση Θαλάμου Νηματικής Ροής, αφού το εν λόγω μηχάνημα χρειαζόταν συντήρηση , η οποία, ωστόσο, δεν είχε πραγματοποιηθεί και αξίζει να σημειωθεί ότι το μηχάνημα είναι παρωχημένης τεχνολογίας.
Με ενέργειες του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, από 02-05-2012, γνωστή Φαρμακευτική Εταιρεία εξέφρασε την πρόθεσή της να δωρίσει έναν υπερσύχρονο θάλαμο Νηματικής Ροής. Ωστόσο, η δωρεά απορρίφθηκε από το Διοικητή του Νοσοκομείου.
Αξίζει να τονιστεί, ότι, η εν λόγω εταιρεία δεν διαθέτει ενδοφλέβια χημειοθεραπευτικά φάρμακα, ώστε να θεωρηθεί ότι θα υπάρξει επωφελής συναλλαγή μεταξύ αυτής και του Νοσοκομείου για χορήγηση φαρμάκων.
Αποτέλεσμα της άρνησης αυτής του Διοικητή είναι, σήμερα, πολλοί ασθενείς με Αιματολογικά και Ογκολογικά νοσήματα, κάτοικοι του Νομού Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής, να αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, λόγω της αναγκαστικής μετακίνησής τους σε Νοσοκομεία της Αθήνας και να υφίστανται σοβαρή ταλαιπωρία και σημαντική οικονομική επιβάρυνση, σ’αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διερχόμεθα.
Επιπλέον, οι ασθενείς υφίστανται μεγάλη καθυστέρηση στον προγραμματισμό των θεραπειών τους, εξαιτίας της μεγάλης αναμονής στα Νοσοκομεία της Αθήνας, λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών, με σοβαρές επιπτώσεις στην Υγεία τους.
Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Θα προβείτε το ταχύτερο στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τους καρκινοπαθείς ασθενείς και ασθενείς με κακοήθη νοσήματα του αιμοποιητικού συστήματος, του Νομού Κορινθίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι καθημερινά ταλαιπωρούνται με σοβαρές επιπτώσεις στην Υγεία τους;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
16-01-2014
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ