192346-_87279989_wall4

«Οι Τοίχοι της καλοσύνης» μια πράξη Αγάπης προς τον Συνάνθρωπο.

Η ιδέα είχε ξεκινήσει πριν από λίγους μήνες από το Ιράν, συγκεκριμένα στη βόρειο-ανατολική πόλη της Mashhad, όταν κάποιος έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο, γράφοντας δίπλα  «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα».

Σιγά σιγά άρχισαν να εμφανίζονται παντελόνια, παλτά και άλλα ζεστά ρούχα». Οι “Τοίχοι της καλοσύνης» στόχευαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να κρεμάνε ρούχα και τρόφιμα για άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Ο άνθρωπος, ο …«κάποιος» που έκανε τους πρώτους «Τοίχους της Καλοσύνης» επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Στο Ιράν λειτούργησε άμεσα και εξαπλώθηκε πολυ γρήγορα και σε άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα και στη Λάρισσα μία ομάδα πολιτών ,αποφάσισε να υιοθετήσει την ιδέα. Έτσι τις τελευταίες μέρες σε διάφορους τοίχους της Λάρισας θα συναντήσεις κρεμάστρες σε τοίχους που περιμένουν από έκείνους που μπορούν, σακούλες με φαγητό για τους άστεγους συνανθρώπους μας.

σεφερη-768x512

Η ομάδα στη σελίδα της στο facebook εξηγεί :

Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να “φύγουν» οι σακούλες με καθαρό φαγητό που κατά καιρούς βλέπουμε κρεμασμένες σε κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές μέρος (κρεμάστρες). Επίσης να ευαισθητοποιηθούν οι περίοικοι ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο.

Η ομάδα του «Τοίχου της Καλοσύνης» χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους (και τίποτε άλλο) ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Στόχος φυσικά είναι να τοποθετηθούν κρεμάστρες και σε άλλα σημεία της Λάρισας αλλά και να εξαπλωθεί η ιδέα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ιδού οι  κρεμάστρες στους δρόμους της Λάρισας

αγνωστου-στρατιωτη-768x512

κουμουνδουρου-768x512

κολοκοτρωνη-768x512Φωτογραφίες: Βάσω Γιαννίκη