Ανοίγει σήμερα η συζήτηση από τους ειδικούς επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για την κατάρτιση του οδικού χάρτη της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας. Πώς θα εφαρμοστεί και πότε, η αναστολή στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και η κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ.

Ο οδικός χάρτης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων του κορονoϊού, θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σήμερα Τετάρτη (30/3), ενώ οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα αποτελέσουν μέρος της στρατηγικής των υγειονομικών αρχών της χώρας για τη σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση της χρήσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού, των μασκών και των διαγνωστικών τεστ, ωστόσο, η συζήτηση είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί σε μία μόλις ημέρα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άλλωστε έχει ζητήσει από τους ειδικούς να τοποθετηθούν συνολικά πάνω στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και το οποίο έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και λήξης την 31η Αυγούστου του 2022.

.iatropedia.gr